Artypical Art Lab: Művészeti közösségi program autista gyerekek számára

A hétvégén került megrendezésre a Csudibogár Club és az Autistic Art Alapítvány összefogásával, az Artypical projekt keretében az első Art Lab, művészeti közösségi program, ahol autista gyerekek alkothattak együtt.

A Csudibogár Club az A®TYPICAL PROJEKT keretében, összefogva az Autistic Art Alapítvánnyal az autizmusban érintett, magasan funkcionáló gyerekek és fiatalok részére szervezte meg művészeti közösségi programját.

A foglalkozás rotációs elvben, kis csoportos bontásban zajlott. A résztvevők megismerkedhettek a jobb agyféltekés rajzolás alapjaival, az alapítvány autista művészeinek alkotásaiból készült színezőkkel fejlesztettük kreativitásukat, valamint egy, a helyszínen megadott témában szabadon készíthették el saját műalkotásukat.

Az eseményen csodás művészeti kreációk születtek, és láthatóan összekovácsolta a kis közösséget a közös alkotás élménye. És ez is volt a céljuk, hogy fantasztikus élménnyel gazdagodjanak a kis Csudibogarak. :)

Csudibogár Club

A Csudibogár Club minden autizmussal élő gyermek és fiatal számára nyújt lehetőséget arra, hogy megtalálja önmagát, megtalálja azokat, akik hozzá hasonlóak és barátokra leljenek egymás között. A Csudibogár Club két éve, 2019. június 20-tól havonta szervez találkozókat és épít különleges közösséget, ahol minden gyermek és fiatal önmaga lehet.

Míg a gyerekek alkottak, szüleik a Szárnyrakelők Alapítvánnyal közös beszélgető körben oszthatták meg egymással gondolataikat.

Még több fotót nézhetsz meg az eseményről a galériánkban!