Borítókép: Agócs Írisz: Medvék minden mennyiségben

Agócs Írisz: Medvék minden mennyiségben

A máshol nem látható képek bemutatásával a kiállítás-sorozat célja, hogy megmutassa szülőknek és gyerekeknek, valamint a hazai könyvkiadóknak, hogy vannak hazánkban is tehetséges, fiatal gyermekkönyv-illusztrátorok, akik rendkívül humoros, ötletes, szellemes, igényes illusztrációkkal segítenek a különböző mesék, versek megértésében a gyerekeknek.
A kiállításon Agócs Írisz mackós illusztrációit lehet megtekinteni, melyeket Tandori Dezső: Medvék minden mennyiségben c. verseskötete ihletett. Az illusztrációk mellett a kiállítás látogatói megismerkedhetnek a Tandori versekkel is.

A Zölderdő Óvoda Lépcsőház Galériájában immár hagyományosnak mondható, hogy időről időre hazai gyermekkönyv-illusztrátorok rajzai láthatóak. Agócs Írisz kiállítása előtt egy hónapig Kőszeghy Csilla illusztrátor kiállítását lehetett megtekinteni, mely rövid idő alatt az óvodás gyerekek és szüleik kedvence lett.

A máshol nem látható képek bemutatásával a kiállítás-sorozat célja az, hogy megmutassa szülőknek és gyerekeknek, valamint a hazai könyvkiadóknak, hogy vannak hazánkban is tehetséges, fiatal gyermekkönyv-illusztrátorok, akik rendkívül humoros, ötletes, szellemes, igényes illusztrációkkal segítenek a különböző mesék, versek megértésében a gyerekeknek.

Agócs Írisz kedves rajzaival legutóbb a - tavaly novemberben megjelent - Cipelő Cicák a hátizsákban (Berg Judit a könyv írója) című gyermekkönyvben találkozhattunk, mely már a sorozat második kötete a nagy sikerű Cipelő cicák a városban c. könyv után. 2008. decemberben jelent meg a Csimota könyvkiadó Papírszínház sorozatában a Méhkirálynő c. Grimm mese, melyben szintén a művésznő illusztrációi láthatóak.

Agócs Írisznek jelenleg egy mexikói szerzőjű és kiadású könyve vár megjelenésre, valamint az utolsó simításokat végzi Böszörményi Gyula: Emberke Színe c. könyvének illusztrációin.

Helyszín: Budapest, Lépcsőház Galéria
A kiállítás 2009. február 28-ig tekinthető meg.


Forrás: port.hu