Borítókép: Rengeteg programmal vár az Adventi hétvége és érkezik a Mikulás! Forrás: Szélforgó

Rengeteg programmal vár az Adventi hétvége és érkezik a Mikulás!

Jeles hétvége elé nézünk: december, egyben a tél első hétvégéje, advent második hete és a Mikulás látogatása is mind erre az időszakra esik. Természetesen ajánlónkban minden területet alaposan körbejárunk és még a szokásosnál is több szuper programmal készülünk.

Programegyveleg Mikulásra

Mivel tudjuk, hogy mindenki mást szeret, így minden műfajban kiemelünk egy-egy programot a Nagy Mikulás Hétvégére. A zenekedvelőknek a Rutkai Bori Banda lemez-és könyvbemutatóval egybekötött Mikulás koncertjét ajánljuk. Ez két időpontban is megrendezésre kerül: szombat délután és vasárnap délelőtt. A tánc szerelmesei biztos örülnek majd a Mókás Mikulás táncjátéknak, de a bábszínház-rajongók sem maradnak hoppon. Tárnok Maricától például megtudhatják, hogy merre jár a Mikulás, az Aranyszamár Bábszínház pedig fény derít rá, hogy miként is jártak pórul a krampuszok. És akik nem elégszenek meg egyfajta programmal, azok választhatják az ingyenes családi Mikulásváró nyüzsgést az Up Rendezvénytéren vagy a Csiribiri Mikulásvárót a Klebelsberg Kulturkúriában.

Forrás: Szélforgó

Ünnepi járatok városszerte

A 2021/22-es karácsonyi szezonban a Fényvillamos hétfőnként és szerdánként, valamint december 3-án, egy pénteki napon is a világ egyik legszebb villamos vonalaként számon tartott 2-es, keddenként a 49-es, szerdánként a 19-es, december 10-én és 17-én pénteken a 47-es, szombaton és vasárnap pedig még nyolc másik villamos vonalán közlekedik. A II. kerületben ünnepi tűzoltó járja az utcákat az adventi hétvégéken. December 1 és 5. között Budapest és Szentendre között utazhattok fényfűzérekkel díszített HÉV-en.

Forrás: Szélforgó

Amikor a Mikulás kisvasúton érkezik

Budapesten és környékén, számos helyen pattan a Mikulás szán helyett kisvonatra és így látogatja meg a gyerekeket, A Vasúttörténeti Park idén egy Szezonzáró Téli Fesztivállal készül Mikulásra, és aki igazán különleges élménnyel szeretné megkoronázni a fesztiválra való látogatását, az a Gőzfelhős Mikulás Különvonattal érkezik a helyszínre. Királyréti Kisvasúton december 3-án és 4-én, 5-én, és 11-én, 12-én a Rénszarvas Expresszen utazhatunk. A Kemencei Erdei Múzeumvasúton december 5-én nyílik lehetőség a Mikulással való találkozásra. A Vál-völgyi Kisvasutat sem hagyja ki idén a Mikulás: december 3-án, 4-én és 5-én az egész napos vidám, ünnepi eseményen lehetőség lesz rá, hogy személyesen elbeszélgessetek vele.

Forrás: Szélforgó

Adventi programkínálat

Ünnepváró adventi programokból sem lesz hiány a második adventi hétvégén. A Kiscelli Múzeumban szombaton adventi családi délutánt rendeznek, ahol a gömböké lesz a főszerep: lesz gömbnyomozás, díszgömb-készítés, sőt gömbzenélés is. Szerintünk nagyon izgalmasan hangzik. Az Óbudai Advent forgatagában két igen népszerű gyerekelőadó ingyenes koncertjét hallgathatjátok meg: szombat délelőtt Kárász Eszter és az Eszter-lánc énekel a legkisebbeknek, vasárnap pedig Bíró Eszter. És ha már Óbudán vagytok, kukkantsatok be az Esernyősbe is, ahol fenyődíszt, dekorációt és ajándékokat készíthettek fenntartható módon.

Forrás: Szélforgó

Mikulás-hétvége a természetben

Aki inkább a természetben töltené december első hétvégéjét, annak ajánljuk a pilisszentiváni madárgyűrűzés programot, amely során egy kellemes erdei sétával egybekötött madaras programon vehettek részt. Ezen kívül a budapesti Jókai-kertbe is érdemes ellátogatni, ahol vasárnap délelőtti családi programra várják a családot. Az eseményen megtanulhattok madárkalácsot készíteni, részt vehettek kerti nyomozós játékon és közismert, valamint ritka madárfajokról is hallhatok sok-sok érdekességet.

Nézegess adventi fotókat a múltból!