Borítókép: Advent első hétvégéje számos családi programmal vár! Forrás: Szélforgó

Advent első hétvégéje számos családi programmal vár!

Az első adventi hétvége családi programajánlójából természetesen nem maradhatnak ki az ünnepre hangoló programok, de ezen kívül számos más érdekességet is tartogatunk a hétre, legyen szó rajzfilmekről, nagyszabású természetbúvár programról vagy az ünnepi szezon legnépszerűbb előadásáról.

Filmes seregszemle sok-sok gyerekprogrammal

November 24. és 28. között rendezik meg a 19. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált Budapesten. A gyereknek és a felnőtteknek szóló animációs filmvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Art+Cinemában és a Francia Intézetben várják az érdeklődőket. A kicsiknek animációs játszóházzal is készülnek a szervezők, melyen a természetből vett tárgyak felhasználásával ismerkednek meg az animációs technikákkal és fedezik fel az animációs film készítésének eszközeit. A workshop a Calamity, Jane Cannary gyerekkora című film vizuális témáihoz kapcsolódik.

Forrás: Szélforgó

A legnagyobb hazai vadludas esemény

A Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület szervezésében idén is megrendezésre kerül a látványos Tatai Vadlúd Sokadalom. A látogatók gyönyörködhetnek majd sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványában, lesz madármegfigyelő verseny, szakmai előadások, állatbemutatók, természetismereti programok, játszóház és kézműves vásár is. A program kedvez a korán kelőknek, hisz a verseny reggel 6-kor kezdődik, a reggeli kirepülés pedig 7 órakor tekinthető meg. A sokadalom minden programja ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Válogatás advent programokból

Advent első hétvégéjén nyitnak városszerte a karácsonyi vásárok, ahol a vásárfia beszerzése mellett számos ingyenes családi és gyerekprogram is várja a látogatókat. Az előttünk álló hétvégén érdemes például ellátogatni az óbudai Fő térre, ahol november 27-én, szombaton Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertezik, vasárnap pedig a Makám. A rákosmenti vásár nyitóhétvégéjén a Kolompos szórakoztatja a legkisebbeket szombat délután, vasárnap Kalap Jakab zenés gyerekműsorát nézhetitek meg. A Magyar Népi Iparművészeti Múzemban illatos adventi készülődésre várják a családokat szombat délután.

Forrás: Szélforgó

Adventi élménynap a Lupán

Advent első vasárnapján, november 28-án 10:00 és 15:00 között színes programokkal kerül megrendezésre hagyományteremtő jelleggel az első Adventi élménynap a Lupa Beachen. Várnak szeretettel kicsiket és nagyokat egyaránt egy kellemes, karácsonyi hangulatú szabadtéri programra forró csokival és teával, forralt borral és további finomságokkal, kézműves vásárral, valamint családi programokkal. A belépés ingyenes.

Forrás: Szélforgó

A diótörő

A tavalyi kihagyás után idén ismét lehetőség nyílik rá, hogy megnézzük kedvenc karácsonyi mesénket, A diótörőt. A darabot több budapesti helyszínen is játsszák, és még egy-két előadásra vannak szabad jegyek. Ha hirtelen ötlettől vezényeltetve úgy döntötök, hogy a klasszikus operaházi változatot néznétek meg az Erkel Színházban, akkor akár még a péntek esti előadásra is találtok pár jegyet. A Budapest Bábszínház Diótörőjére már csak december 24-én kora délutánra vannak szabad helyek, de a Magyar Táncművészeti Főiskola vagy a Szegedi Kortárs Balett budapesti bemutatójára is tudtok még jegyet venni.

Forrás: Szélforgó
  • Szélforgó