Ezeken a borongós, őszi napokon is gyerekprogramok sokasága vár rátok, csak győzzetek választani!

Borítókép: Ezeken a borongós, őszi napokon is gyerekprogramok sokasága vár rátok, csak győzzetek választani! Forrás: Szélforgó
Megjött a ködös-esős november, de ez ne vegye el a kedveteket, hiszen rekordszámú program várja a családokat az előttünk álló héten; egészen biztosan mindenki talál közöttük olyat, amely elűzi az őszi borongós hangulatot. Mi fővárosi születésnapi eseménnyel, vasútmodell kiállítással, zenei és gyerekirodalmi programmal szeretnénk titeket jókedvre deríteni ezen a héten.

Budapest születésnapja a múzeumban

Budapest 149. születésnapja alkalmából egész napos, a városegyesítés évfordulójához kapcsolódó programokkal várják látogatóinkat a látogatókat a BTM Vármúzeumban, ahol ezen a napon különböző játékos családi workshopokkal, előadásokkal, bemutatókkal köszöntik fővárosunkat. Az alkalmon olyan különleges műtárgyakkal is megismerkedhettek, mint a Polyphon zenegép vagy a már a városegyesítést megelőzően is használt nyomdagép. A múzeumi forgatagban állomásról állomásra haladva a korszakot megelevenítő kézműves foglalkozásokon, a korabeli divathoz, építészethez, várostervezéshez kapcsolódó műhelymunkákon vehettek részt.

Forrás: Szélforgó

Cirkusz a javából

Ha nem szeretnétek az ünnepek környékén jegyért tülekedni a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira, akkor javasoljuk, hogy nézzétek meg például ezen a hétvégén az aktuális előadást, hiszen péntek késő délutántól vasárnap estig 5 különböző időpont közül is választhattok. Az október közepe óta futó Melyiket a 9 közül? show-t Jókai Mór novellája alapján állították össze. A Jászai Mari-díjas Fekete Péter rendezésében és Rátkai Erzsébet érdemes művész jelmezeivel egy varázslatos világba csöppenünk, ahol a legfontosabb értékek kelnek életre a cirkusz-és a társművészetek által.

Forrás: Szélforgó

Téli PagonyFeszt

Az adventi ünnepek előtt kerül sor a téli szezon PagonyFesztjére, amely egyrészt jó alkalom arra, hogy egy kellemes délelőttöt töltsön együtt a család apraja-nagyja, másrészt már most kinézhetjük, hogy mi kerül a Mikulás puttonyába vagy a karácsonyfa alá. Színes programokban sem lesz hiány. Lesznek koncertek, felolvasószínház bábokkal, miniszínház és a kuflik sem maradnak otthon. A legkisebbeket Lego-sarok várja, a nagyobbak társasozhatnak is, ha úgy tartja kedvük, és természetesen a kézműveskedés sem marad ki a kínálatból. Az esemény 10-től délután 2-ig tart.

Forrás: Szélforgó

Vasútmodellek minden mennyiségben

Ez a program mindenki számára érdekes lehet, aki egy kicsi érdeklődést mutat a modellvasutak, legóból összerakott városok iránt. Az 1-es Villamos Klub jóvoltából több méternyi terepasztalos, működő vasútmodell bemutató várja majd az érdeklődőket. A kiállításon látható lesz egy 35 méter hosszú, H0-s méretarányú terepasztal vasút-, villamos- és autóbuszközlekedéssel, éjszakai vonatozás, LEGO város működő vasutakkal és RC helikopter bemutató. Pénteken 9:00 és 18:00, szombaton 10:00 és 18:00, vasárnap pedig 10:00 és 17:00 óra között várják a látogatókat.

Forrás: Szélforgó

Mesélő muzsika

A Filharmónia Magyarország családi hangversenybérletének sorozata generációkkal ismertette és szerettette meg a klasszikus zenét. A mai napig a legmagasabb színvonalú „tanulást” és kikapcsolódást jelenti az egész család számára. A koncertek a szülők számára is legalább olyan értékes élményt nyújtanak, mint a gyermeknek. Az előadások helyszíne a Magyar Állami Operaház és az Eiffel Műhelyház, ahol Dr. Lakner Tamás kalauzol el minket három alkalommal egy csodás utazásra a zene világába. A 2022/23-as évad első koncertje a rézfúvósok világát mutatja be a hallgatóságnak most vasárnap.

Forrás: Szélforgó

Forrás: Szélforgó