reggel,kávé, Forrás: Unsplash/ Íris Juana

7 reggeli szokás, ami tönkreteszi az egész napodat

Van pár dolog, amik elsőre valószínűleg csak apróságnak tűnnek, ám hidd el, igenis befolyásolják azt, milyen napod lesz. Próbáld mellőzni a következőket, amennyire lehet! A Runner's World cikke.

Állandóan a szundi gombot nyomogatod

Hiába állítod be az órádat minden reggel, képtelen vagy akkor kelni, amikor csörög, így a szundi gombbal próbálsz magadnak értékes tízperceket nyerni. Ám Robert Rosenberg, az arizonai Prescott Valley Alvászavar Központjának igazgatója szerint ez annak a jele, hogy nem alszol eleget. Vagy egyszerűen csak "szociális jet-leg" - től szenvedsz, ami azt jelenti, hogy hétvégén nagyon sokáig vagy fent, alig alszol, a szervezet pedig ezt hétköznap próbálja pótolni.

A belső cirkadián órádat is összekeveri a szundi gomb - ez az, amely megmondja, mikor kell aludni és mikor kell ébredni - mondja Dr. Rosenberg. Így sokkal jobb, ha azonnal kikelsz az ágyból, és nem telik el még akár egy óra is, mire kikászálódsz a párnák közül.

A szakember szerint magas vérnyomás, szívbetegség vagy szorongásos problémák esetén az ébresztő helyett jobb egy másik opció a reggeli kelésre, mert az óra csörgése túl sok stresszhormont idéz elő. Ma már egyre több lehetőség van különféle szimulátor ébresztők beszerzésére.

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

Mennyeien finom és tápláló reggeli egészségtudatos ínyenceknek!

Ha valami igazán finomra vágysz, kóstolnod meg ezt! A Viblance díjnyertes granolája nem csak igazi ízélmény, de csakis tiszta összetevőkből, aromák, színezékek és egyéb mesterséges alapanyagok nélkül készül. Gluténmentes, növényi alapú.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

1590 Ft

1770 Ft

A telefonoddal kezded a reggelt

Ahogy kipattan a szemed, rögtön csekkolod a híreket, az ismerősök új képeit, gyorsan felbosszantod magad egy-egy új információn vagy váratlan fotón, esetleg az influencerek tökéletes képeit látva már reggel 7-kor megállapítod, hogy neked bezzeg rémes napod lesz? Pont ezek miatt kellene reggel mellőzni a telefont! A British Columbia Egyetem kutatásából is kiderült, hogy azok az emberek, akik a nap folyamán rendszeresen ellenőrizték e-mailjüket, sokkal stresszesebbek voltak azoknál, akik maximum 3 alkalommal tették meg ugyanezt. Persze érthető, ha a munkád miatt ezt nem teheted meg, ám legalább addig mondj le a telefonról, amíg nem vagy túl a klasszikus fürdés, reggelizés rituálékon...

Elhalasztod az edzést

A nap bármely szakaszában jobb edzeni, mint egyáltalán nem edzeni - ezt sose feledd! Ám ha összejön a reggeli edzés, azzal igen nagy szívességet teszel a testednek - kutatások szerint ugyanis a reggeli edzőknek egész nap alacsonyabb a vérnyomása, és éjjel jobban is alszanak. Persze vannak olyan emberek, akik képtelenek reggel edzeni, de ne feledd: meg is lehet ám ezt szeretni!