6 könyv, amit mindenképp vigyél magaddal a nyaralásra: ezekkel lazulj a vízparton

Borítókép: 6 könyv, amit mindenképp vigyél magaddal a nyaralásra: ezekkel lazulj a vízparton Forrás: pexels/Andrea Piacquadio
Most sincs túl könnyű dolga annak, aki a grandiózus könyvkínálatból megpróbálja kiválasztani azt a néhány darabot, amivel eltöltheti az idei nyarat. Ti is eltévedtek néha a kiadók labirintusában?

És számotokra a könnyedebb, vagy éppen ellenkezőleg, a túl erőszakos napfényben a komorabb könyvek időszaka köszönt be?

Segítünk, hogy ne tévelyegjetek kétségbeesetten, és nézegettünk nektek krimit – mert valljuk be, vízpart mellé az a legjobb –, thrillert – az előbbihez hasonló okokból –, szépirodalmat – mert soha nem hagynánk cserben –, filmsztár-debütálást – mert szeretjük Tom Hankset –, pszichológiai témájú kötetet – mert a szórakoztatás mellett hasznunkra válik –, és még egy történelmi eposz nyitókötetét is.

Bán Mór: Kastély ajándékba

Bán Mór történelmi családregény-sorozatában a gödöllői királyi kastély száz éve elevenedik meg. A főszereplők gyakran változnak: többek között Windischgrätz, Kossuth, Erzsébet, Ferenc József, IV. Károly, Kun Béla, Horthy Miklós is megjelenik a könyv lapjain, a kastély személyzete viszont – velük ellentétben – mindig a helyén marad. A sorozat valódi főhőse pedig Monostory Dénes, a főkomornyik, akinek nehéz és izgalmas életén keresztül ismerhetjük meg az egész történelmi menazsériát.

A nyitókötet a kiegyezés idején játszódik. Dénes itt még kisgyerek, az aktuális gödöllői „uraságok” pedig nem mások, mint a sokak által kultivált Sissi, Andrássy Gyula gróf, Ferenczy Ida és a kor más ismert arisztokratái.

Szlavicsek Judit: Halál Tihanyban

Kardos Júlia, az évekkel korábban visszavonult nyomozó érdekes helyzetbe csöppen: először egy amnéziában szenvedő külföldi nőnek kell segítenie, aztán azzal szembesül, hogy a tegnap tartott esküvő egyik vendégét brutálisan meggyilkolták. Júliának mindössze négy napja van, hogy kiderítse az igazságot… Szlavicsek már a Hullámsírral és a Viharcsapdával is bebizonyította, hogy mesterien ért a feszültségkeltéshez, így minden bizonnyal új krimije sem okoz majd csalódást.

Forrás: Libri Könyvkiadó Kft.

A további, nyárra is szuper könyveket a galériában találod!