10+1 kirándulóhelyet mutatunk a pesti oldalon, ha már kifogytál az ötletekből

Borítókép: 10+1 kirándulóhelyet mutatunk a pesti oldalon, ha már kifogytál az ötletekből Forrás: Unsplash.com/Angelo Pantazis
Bár a szünidei hetek egyre fogynak, még javában tart a nyár. Ha már az összes ötletedet kimerítetted; összeállításunk segíthet, merre indulj el a családdal. Szándékosan a pesti oldalról ajánlunk útvonaltippeket; amiknek egyik nagy előnye, hogy kevésbé felkapottak, és túlzsúfoltak, mint a budaiak.

Lassan vége a kánikulás időszaknak, de még tart a nyár, és biztos vagyok benne, hogy nem csak én és a családom rajong a kirándulásért. Gyerekekkel is.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én szeretek olyan helyekre járni, ahol nincs tömeg, de a látvány szép, ahol a gyerekeim ismerkedhetnek a természettel, de nem veszélyes az útvonal számukra. Meg ahol mondjuk több útvonal opció közül is válaszhatok, hogy melyiket bírná az aktuális kísérő csipetcsapatom (kit akarok becsapni, inkább én vagyok a kísérő, ételhordó, szemetes, serpa, olykor egyenesen taxi, akinek a hátára lehet ülni). És amit kifejezetten szeretek, ha nem kell mindehhez átvágnom Budapesten.

Egy időben, mikor neki akartam indulni kirándulni, beírtam a keresőbe, hogy „kirándulás gyerekkel Budapest környékén”. Ugye nem vagyok ezzel egyedül? Főleg mikor még a fővárosban laktunk, és ott volt a kocsit rühellő akkor még pici elsőszülöttem, akivel nem akaródzott hosszan autózni az erdőhöz. Most, hogy már kint lakunk a Dombságban, sokkal könnyebb, mert nekiindulok a környéknek, de néha még most is beütöm a keresőbe a fenti szöveget. És jön a kiábrándító tény: kb. csak budai célpontokat dob ki tippnek. Budai-hegység, Pilis, Visegrád… mi meg régen Pest keleti oldalán, most meg Pest megye keleti oldalán lakunk… De! Mivel évek óta járjuk gyerekkel a környéket, nekem egész sor útvonal tippem gyűlt össze, azok számára, akik a Duna innenső felén végynak kikapcsolódásra. Ráadásul a legtöbb általam felsorolt hely nem is annyira felkapott, és túlzsúfolt, mint a budai oldaliak. Sőt, lesz egészen eldugott is köztük.

A listát a cikk folytatásában, ide kattintva találod!

Galériánkban pedig 5 olyan, nagyon aktív kutyafajtát mutatunk, akikkel tényleg lehet kirándulni