Elváltak, de ezt az egy dolgot még ma is közösen teszik meg a gyerekért

Borítókép: Elváltak, de ezt az egy dolgot még ma is közösen teszik meg a gyerekért
Az ő válásuk sem volt fáklyásmenet, de sikerült helyreállítani a kölcsönös tiszteletet azzal, hogy megtartottak egy nemes hagyományt.

Válás után sokszor nehéz, konfliktusokkal terhes vagy legalábbis kínos marad a kapcsolattartás az exszel, és az ilyen nyűgöket a közös gyerekek is könnyen megérezhetik. Persze a Victoria Baldwin és Adam Dyson sem volt kivétel ez alól: a válás nem volt zökkenőmentes, és a sok veszekedés közben már-már megfeledkeztek arról, hogy a fiuknak, Bruce-nak árthatnak a legtöbbet. Ezért úgy döntöttek a szülők, hogy minden évben családi fotót készíttetnek magukról. Erről szól ez a Facebook-poszt, amely a Love What Matters oldalon jelent meg először és indult világhódító útjára az interneten:

"The top two photos were taken when Adam and I were married. The bottom two, taken nearly one year and over two years...

Posted by Love What Matters on Monday, March 27, 2017

„A felül látható két fotó akkor készült, amikor Adam és én még házasok voltunk. A két alsó pedig nem egész egy és több mint két évvel azután, hogy hivatalosan elváltak lettünk. Nem vagyunk szerelmesek egymásba, nem mindenben értünk egyet, nem vagyunk a legjobb barátok, időnként még csak nem is kedveljük egymást. Viszont tudjátok, mi van? Örökre összeköt bennünket a gyönyörű, okos, kedves, empatikus, vicces fiunk. TISZTELJÜK egymást. Nem feledkezünk meg arról, hogy... egyikünk sem fontosabb a másiknál a fiunk életében. Mindkettőnkre szüksége van, mindketten megérdemeljük, hogy valódi időt töltsünk a gyerekünkkel és olyan élményeket szerezzünk, amelyekre érdemes visszaemlékezni. Egyikünk sem hibáztatja a másikat azért, amilyen irányt vett a kapcsolatunk... kiváltképp nem a fiunk jelenlétében.

Adam és én nem vagyunk tökéletes társszülők, de egyezséget kötöttünk: amikor elválunk, a fiunk lesz az első helyen... Úgyhogy még mindig elkészíttetjük a fényképet, minden évben, és jó pénzért ki is nyomtattatom, bekereteztetem és kiteszem a fiunk szobájának falára.

Lehet, hogy nem egy háztartásban nő fel mindkét szülőjével, de látja a tiszteletet, kedvességet, empátiát, együttérzést, kitartást, rugalmasságot és még az áldozatokat is, mindkét szülője részéről. Tudni fogja: előfordulhat, hogy kiszeretünk valakiből, de ez még nem jelenti azt, hogy egy család megszűnne létezni.”

Természetesen a fél világ odavan a posztért, és az exházaspárt azóta is ostromolja a sajtó. Victoria a CBS-nek el is magyarázta az előzményeket:

Egyszer, amikor éppen kiabáltunk egymással, a fiunk a lábamnál sírt. Másnap ráébredtem: jobban fókuszáltam arra, hogy bántsam az apját, mint arra, hogy megvigasztaljam Bruce-t. Tudtam, hogy nem ilyen példát akarok mutatni

Ezért időpontot beszélt meg egy műtermi fotóssal, hogy közös családi fényképet készítsen hármukról. Meginvitálta a volt férjét is: ha van kedve, tartson velük. És velük tartott. Így kezdődött a hagyomány.

A kommentelők csak abban nem biztosak, hogy az évenkénti közös fotózkodás folytatódik-e, ha majd a pár valamelyik tagja új állandó partnerre tesz szert.

„Megbeszéltük, hogy folytatjuk – reagált Victoria. – Egy mostohaszülő vagy állandó partner fontos eleme lesz Bruce életének. Én már megszakítottam néhány alakulóban levő románcot, amikor megkérdőjelezték a kapcsolatom természetét Adammel. A volt férjemmel már semmi romantikus nincs köztünk, de tiszteljük egymást. Nem tudok együtt lenni valakivel, aki ezt nem fogadja el.”