Eljött a fogamzásgátlás új korszaka!

Borítókép: Eljött a fogamzásgátlás új korszaka!
A hormonmentes Rézgyöngy az elmúlt hónapokban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Rézgyöngy a hosszútávon is biztonságos és hatékony hormonmentes méhen belüli módszerek választékát bővíti. Különlegessége az apró méretében és gömb alakjában rejlik. A hagyományos T-alakú spirálokhoz képest jelentősen kisebb, nincsenek éles végei, szögletei, így nem irritálja a méhnyálkahártyát és nem sérti fel a méh falát sem.

Mi is az IUB™ Rézgyöngy?

Az IUB™ Rézgyöngy – új néven IUB™ Ballerine – a spirálhoz hasonló működésű méhen belüli fogamzásgátló eszköz. A méh üregébe helyezve hormonmentesen véd a nem kívánt terhességtől 5 teljes éven keresztül. A termék feltalálójának az volt a célja, hogy egy olyan hormonmentes és humánus fogamzásgátlót fejlesszen, amit bármilyen életkorú hölgy használhat.

A Rézgyöngy egy speciális formaemlékezettel rendelkező fémötvözetből, nitinolból készül, amit már régóta használnak az orvostudományban implantátumok készítésére. A speciális hipoallergén fém, amire 17 rézgyöngy van felfűzve, egy polimer réteggel van bevonva az esetleges allergiás reakciók elkerülésére. A Rézgyöngy gömb alakban helyezkedik el a méh üregében, ahol öt éven át ad le nagyon kis mennyiségű rezet. Ezek a felszabaduló rézionok csökkentik a hímivarsejtek mozgékonyságát és megakadályozzák a megtermékenyítést, így biztosítva a terhesség megelőzését.

Milyen előnyei vannak még?

A Rézgyöngy több, mint 99%-os hatékonysággal bír, így a fogamzásgátló tablettáknál is hatékonyabb. Mivel ez egy teljesen hormonmentes módszer, így nem okoz testsúlynövekedést, és szoptató kismamáknak is biztonsággal ajánlott. Ezenkívül még nem szült fiatal nők is használhatják, ugyanis nem ártalmas a későbbi fogamzóképességre.

A Rézgyöngy tehát tökéletes fogamzásgátló azoknak a nőknek, akik hormonmentes, hatékony, hosszútávú és rendkívül kényelmes módszerre vágynak.