Íme 6 legjobb gyümölcs, amivel megelőzheted a sejtkárosodást: ezeket érdemes fogyasztanod az egészségért!
A sejtkárosodással kapcsolatban már korábban összefoglaltuk, hogy mely zöldségek fogyasztásával teheted nemcsak színesebbé, de egészségesebbé az étkezéseidet. Most viszont a gyümölcsöket vesszük górcső alá, melyek nemcsak finomak, de számos pozitív élettani hatással is bírnak. A legjobb, ha mindig a szezonnak megfelelő idénygyümölcsöket választod, de joggal merül fel a kérdés:
Hogyan fogyasszunk ennyi gyümölcsöt nap mint nap?
A la nature: azaz nyersen és természetesen
A legtöbb gyümölcs nyersen fogyasztva a legegészségesebb, de ha szeretnéd izgalmasabbá varázsolni az étkezéseket, vágd fel a gyümölcsöket és villával fogyasztva csipegesd őket akár nap folyamán többször is!
Készíts belőle salátát!
Ha pedig már úgyis felkockáztad a gyümölcsöket, érdemes salátát készíteni belőle. Ebben az esetben is érvényesül az alapszabály: minél színesebb, annál egészségesebb… no és persze finomabb!
Ha nyár, itt a grillszezon… a gyümölcsök esetében is!
A grillezéssel kapcsolatban hajlamosak vagyunk rögtön a különböző pácolt húsokra és zöldségekre gondolni, pedig a grillrácson a legtöbb gyümölcs is jól megállja a helyét! Legyen az ananász, barack vagy akár egy kis alma, egy kis mézzel és fűszerekkel megbolondítva teheted még teljesebbé az élményt!
A legjobb hűsítő: hideg krémlevesek gyümölcsből
A nyár biztosan nem a laktató és meleg levesek időszaka, és mi sem tud jobban esni egy tikkasztóan meleg nyári nap során, mint egy hűsítő gyümölcskrémleves, amely készülhet málna, eper, barack vagy alma felhasználásával, sőt akár vegyesen is! Akkor teheted igazán különlegessé, ha tejszínhabbal, vaníliafagyival és egy kevés apróra vágott, mézzel karamellizált gyümölccsel tálalod!
Kíváncsi vagy rá, hogy melyek azok a gyümölcsök, amelyek a leginkább hatékonyak a rák elleni küzdelemben? Nézd végig a galériában!
Az Éva magazin írása!