Hasi zsírpárnákkal küzdesz? Ez a 2 perces japán gyakorlat segít leszámolni velük

Borítókép: Hasi zsírpárnákkal küzdesz? Ez a 2 perces japán gyakorlat segít leszámolni velük Forrás: Getty Images/Prapass Pulsub
Kimondottan hasra hízol, de nagyon szeretnél vékonyabb derekat? Ez a japán módszer segíthet!

A japánok híresen hosszú életüket és kiváló egészségüket kiegyensúlyozott életmódjuknak és egészségtudatos szokásaiknak köszönhetik. Az egészség számukra nem csupán a betegségek elkerülését jelenti, hanem az általános jóllét és a testi-lelki harmónia fenntartását is. Étkezési szokásaik kiemelkednek a világ egészségtudatos táplálkozási szokásai közül, a hagyományos japán étrend alapja a rizs, a hal, a zöldségek és a szója. Az ételek frissek és szezonálisak, az adagok általában kisebbek, mindez hozzájárul a mértékletességhez. A zöld tea fogyasztása szintén elterjedt, mivel antioxidánsokban gazdag és számos egészségügyi előnnyel jár.

Az egészséges táplálkozás mellett a mozgás és a testi aktivitás is szerves része a japán életmódnak. A mindennapi élet során sokan gyalog vagy kerékpárral közlekednek, a szabadban végzett testmozgás, mint például a kertészkedés vagy a tai chi, fontos szerepet játszik az egészségük megőrzésében. A japánok hagyományosan nagy hangsúlyt fektetnek a stresszkezelésre és a mentális egészség fenntartására. A zen buddhizmus és a szentélyek látogatása segít nekik a lelki egyensúly megőrzésében.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy szinte kivétel nélkül minden japán ember rendkívül egészségtudatos, így történhetett, hogy legutóbb éppen egy híres színészük, Miki Ryosuke állt elő egy fantasztikusan hatékony fogyókúrás módszerrel, ami kimondottan a hasi zsírpárnákat célozza.

A japán színész, Miki Ryosuke módszere hasi zsírpárnák ellen

A közkedvelt japán színész, a 66 éves Miki Ryosuke egészen véletlenül „fedezett fel” egy módszert, amivel néhány hét alatt 13 kilót fogyott és 12 centit karcsúsított a has körfogatán. A technika egy hátfájásra felírt tornagyakorlat mellékhatása tulajdonképpen, ráadásul csak napi 2 percet vesz igénybe.

Ryosuke úgy nevezte el módszerét, hogy „hosszú légzés-diéta”, ami találó, hiszen lényegében erről van szó. A gyakorlat lényege, hogy egyenes háttal állunk, 3 másodpercig belégzünk, majd 7 másodpercen át kifújjuk a levegőt. Európai orvosok szerint nagyon jó ötlet légzőgyakorlatokkal segíteni a fogyókúrát, ugyanis a megfelelő légzés segít, hogy a zsír az oxigén hatására szénre és vízre essen szét.

Így végezd a Ryosuke-módszert:

  1. Állj egyenes háttal, az egyik lábadat tedd előre, egyenesen a másik elé!
  2. Most húzd be a feneked és tedd a súlyod a hátul lévő lábadra!
  3. Kezdj el belélegezni, ez ne tartson tovább 3 másodpercnél, közben lassan emeld a fejed fölé a karjaidat!
  4. Ezután erőteljesen lélegezz ki legalább 7 másodpercen keresztül, közben pedig engedd le a karjaidat és feszítsd meg a tested minden izmát!
  5. Ismételd a gyakorlatot napi 2-10 percen át!

Ezek is sokat segíthetnek:

Sőt, még több tipped adunk, amivel kiegészítheted a módszert: