Meghökkentő jogszabályok a nagyvilágból, amin sokan csak nevetnek! Tilos például pirosat hordani nyilvánosan ebben az országban

jogszabály, meghökkentő, humor, egér, Forrás: Pexels
A jogszabályok több okból is fontosak: általánosságban elmondható, hogy az általános normák felállítása miatt, másodsorban pedig az emberek cselekedeteinek szabályozása végett szükségesek.

Napi szinten láthatunk szabályt szegőket magunk körül is. Felnőtt embereket, akik ilyen-olyan okoknál fogva döntenek úgy, hogy például leparkolnak a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyen vagy áthajtanak autóikkal a piros lámpán, s az sem ritka, hogy a buszsávot használják a közlekedés során. Ilyenkor persze a jóérzésű szabálykövető a fejét csóválva figyeli az eseményeket, s talán azt is hozzáteszi gondolatban, hogy „csodálkozunk a sok magatartási nehézségekkel küzdő gyermeken ilyen felnőtt (szülői) minták mellett”?! Meghökkentő jogszabályokat tartalmazó összeállításunk második felében azonban olyan gyűjteményt raktunk össze ismét, ami inkább mosolyt csal az arcunkra. Lássuk be, ez utóbbira is nagy szükség van a mai világban!

De vajon honnan gyökerezhetnek ezek a furcsa témájú regulák, mik állhatnak a hátterükben? Talán már a helyiek sem tudják biztosan, hogy miért szükséges vadászengedély az egerek nyakoncsípéséhez – persze cukik, de mégiscsak kártevők, és semmi keresnivalójuk az éléskamrában. Mi most nem is háttér tartalmakat feszegettünk, inkább vidám voltukat igyekeztünk megragadni. Cikksorozatunk első részét pedig IDE kattintva olvashatod!

Forrás: Pexels/Pixabay

Következzen a furcsa, meghökkentő, bizarr, humoros, szürreális jogszabályok második válogatása!

Az első részért pedig görgess lejjebb!

Az Éva magazin írása.