Szakértők szerint érdemes kutyaként kezelni a cicádat

macska Forrás: unsplash/ Neobrand
Dr. David Grimm érdekes elmélettel állt elő: arra hívja fel a figyelmet, miért kellene minden cicagazdinak kutyaként kezelni a házikedvencét.

A szakember szerint ezzel elérheted, hogy sokkal boldogabb legyen a macskád. De pontosan mit jelent az, hogy kutyaként kezelni a cicádat?

Például, ha naponta egyszer leviszed sétálni a macskádat, hiszen így sokkal több inger éri, mint odabent, a lakásban. Grimm szerint ez pedig nagyon jó hatással van a cicák hangulatára, ő is kipróbálta két macskáján ezt a módszert.

Természetesen mindenképp érdemes beszerezni egy pórázt, hogy biztonságban sétálhassatok, és nem árt levinni néhány jutalomfalatot is, amivel motiválni lehet a macskákat séta közben.

Azért legyünk őszinték: egy nagyvárosban ez elég veszélyes játék, és egy zártabb kertben is nagyon oda kell figyelni arra, nehogy megszökjön Cirmi, de egy próbát megér - ha ettől boldogabb lesz utána, akkor mindenképp! A fanatikusok pedig már cicakocsikat is szerezhetnek, amik a babakocsihoz hasonlóan működnek, csak épp egy szőrgombóc utazik bennük.

Te elvinnéd sétáltatni a cicádat?
Naná!
Eszembe sem jutna.

Szeretnéd jobban megismerni a macskákat? Íme 17 érdekes tény róluk: