Borítókép: 7 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért Forrás: Mink Mingle on Unsplash

7 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Ezek a kutyák mind szépek és jók a saját nemükben, azonban komoly hátránya is van a tartásuknak. Az állatorvosok őszintén elmondták, mire kell figyelni velük kapcsolatban!

Mindenki szabadon eldöntheti, milyen fajta kutyák tetszenek neki, milyen típusú négylábúval szeretné megosztani az otthonát, a mindennapjait a következő 10-15 évben. Az állatorvosok szerint azonban érdemes alaposan átgondolni a döntést, akadnak ugyanis olyan kutyusok, akiket kimondottan drága tartani vagy éppen a többieknél sokkal hajlamosabbak bajt csinálni. A dokik elmondták, milyen ebeket nem tartanának otthon soha!

Csaucsau

„Biztos vagyok benne, hogy vannak köztük aranyosak, de a rendelőben többnyire olyanokkal találkoztam ebből a fajtából, akik nem voltak túl barátságosak, a többségük konkrétan agresszívan viselkedett” – mondta Dr. Ben a TikTok-on, majd hozzátette, sok embert megtévesztenek a csaucsau-ok a hatalmas, cuki bundájukkal, de a látszat csal, ez az eb nem családi kutyának való, inkább őrző-védő feladatokra alkalmas.

A cikk folytatásáért gyere a galériába!

A JOY Magazin írása.