Annak szenteltem az életemet, hogy kiszolgáljam a férjemet: az emberek rabszolgának neveznek, pedig szeretem csinálni!

Borítókép: Annak szenteltem az életemet, hogy kiszolgáljam a férjemet: az emberek rabszolgának neveznek, pedig szeretem csinálni! Forrás: Getty Images/ fizkes
Megosztó életstílusáról mesélt egy netező, amivel kiakasztotta az embereket: 25 évesen egyetlen „munkája” férje kiszolgálása.

A 25 éves Bailey egykor arról álmodott, hogy független és karrierista nő lesz, aki minden álmát eléri. Csakhogy hat évvel ezelőtt megismerkedett férjével, Zacharyval, akivel gyereket is vállaltak. Úgy döntöttek, a hagyományos nemi szerepeknél maradnak, amit ma már sokan elvakultnak tartanak: Zach dolgozni jár, Bailey pedig otthon marad és gyereket nevel, közben lesi férje minden kívánságát.

Az ún. tradwife-mozgalom, azaz hagyományos feleség-mozgalom nem egy újkeletű fogalom, az utóbbi években terjed el, mivel rengetegen döntöttek úgy, hogy visszatérnek a hagyományos felálláshoz. Ezek a feleségek főzéssel, takarítással és különböző házimunkával töltik a napjukat, gondoskodnak a gyerekekről, hogy a férjnek semmi gondja ne legyen, amikor hazatér a munkából. Bizonyos esetekben még havi juttatást is kapnak a párjuktól.

Annak ellenére, hogy Bailey rendőr akart lenni, végül mégis úgy döntött, hogy jobb otthon maradni:

„Sosem gondoltam volna, hogy ilyen életem lesz, mert a karrieremre koncentráltam, mielőtt megismertem volna a férjemet, de most büszke vagyok magamra, látom a háziasszony szerep szépségét. Annak ellenére, hogy a közösségi médiában gyűlölködő megjegyzéseket kapok naponta legalább egyszer” – meséli Bailey, és hozzáteszi:

„Az a legjobb ebben az egészben, hogy a lányommal való közös pillanatokból nem maradok k. Ha minden nap eljárnék dolgozni, sok mindenről lemaradnék és mindez hiányozna is. Mindig ezt hallom azoktól az anyáktól, akik dolgoznak. Persze nyomasztó lehet folyton együtt lenni, ezért fontos, hogy az ember időt szánjon saját magára is.”
Forrás: Getty Images/Anastasiia Krivenok

Sok kritika éri Baileyt, egyesek azt kérdezik tőle, hogy mihez kezd majd, ha a férje esetleg elhagyja, míg mások azt gondolják, hogy mindenkit hagyni kellene kiteljesedni a munkájában is és egyenlően elosztani az otthoni és gyerek körüli teendőket. Te mit gondolsz a témáról? Ne felejtsd el megírni Facebook kommentben!