Láthatják mások, ha screenshotot készítesz az Instagram sztorijukról? Most végre kiderül

Borítókép: Láthatják mások, ha screenshotot készítesz az Instagram sztorijukról? Most végre kiderül Forrás: Getty Images
Készítettél már valaha screenshotot mások Instagram sztorijáról? Akkor biztos felmerült benned, hogy vajon kaptak-e értesítést róla...

Biztosan veled is előfordult már, hogy megláttál egy tuti receptet vagy egy jó ötletet valaki Instagram sztorijában és azonnal lementetted magadnak – azaz lescreenshotoltad a képernyőt. Vagy esetleg épp az exed sztorijában bukkant fel egy számodra ismeretlen csaj, akit azonnal meg akarsz mutatni a barátnődnek. Természetes, hogy ilyenkor felmerül benned, hogy vajon a másik fél is tisztában van-e azzal, hogy mit tettél. Na és persze fordítva még érdekesebb lehet számodra: vajon te kiderítheted-e, ha mások képernyőfelvételt készítenek a sztoridról.

A rövid válasz: nem. Talán ez megnyugtató is lehet, ha épp olyan ember sztoriját mentetted le, akinek mindezt nem szeretnéd a tudomására adni. 2018-ban egy rövid ideig egyébként elérhető volt egy olyan funkció, amit bekapcsolva értesítést kaphattál erről, ma már azonban erre nincs lehetőség.

Amit viszont megtehetsz, az az, hogy megnézheted, kik voltak kíváncsiak a sztorijaidra, és azt is beállíthatod, hogy csak bizonyos emberek lássák a sztoriban megosztott tartalmaidat.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az internet nem felejt, ami azt jelenti, hogy amit egyszer kiposztolsz, azt sosem tudod eltüntetni a netről – még a törléssel sem. Ha pedig figyelembe vesszük, hogy az Instagram sztorijaidat bárki lescreenshotolhatja és megoszthatja, akkor semmilyen tartalom sincs biztonságban.

Őket pedig nem érdemes követni: