A tökéletes melltartó méret: Néhány pillanat alatt kiderítheted a TikTok új trükkjével

Borítókép: A tökéletes melltartó méret: Néhány pillanat alatt kiderítheted a TikTok új trükkjével Forrás: Getty Images
Ezzel a trükkel könnyedén és gyorsan megállapíthatod a valódi melltartó méreted, és így megóvhatod magad a fájdalom, az irritáció, a rossz testtartás kialakulásának kockázatától.

A melltartó viselése és története szorosan kapcsolódik a divathoz, az egészségügyi normákhoz és a társadalmi elvárásokhoz, használata több száz évre nyúlik vissza. Az ókori görögök és rómaiak már használtak valamilyen melltartó-szerű ruhadarabot, a középkorban és a kora újkorban pedig a női öltözködés és a melltartók kialakítása jelentősen különbözött a mai modern időktől. A nők ruházata a középkorban inkább laza, hosszú ruhákból állt, amelyek nem hangsúlyozták ki a test vonalait.

Később, a 19. században a női öltözködés radikális változásokon ment keresztül. Az ebben az időben készült korai melltartók inkább funkcionálisak voltak, mint divatosak. A mai modern melltartók csak az 1920-as években kezdtek elterjedni, ezek kifejezetten a mell alakjának támogatására és kiemelésére lettek tervezve. A különböző stílusok és anyagok széles választékát fejlesztették ki az évtizedek során.

Így történt, hogy a mai nők ruhatárából nem hiányozhat a melltartó, a többség számára alapvetően egy kedvelt ruhadarab, ugyanakkor nagyon nehéz eltalálni belőle a megfelelő méretet, ez pedig sok kényelmetlenséghez tud vezetni. Ha rossz méretű, mondjuk túl kicsi melltartóba szorítod a melleid, annak irritáció, rossz testtartás, de akár komoly fájdalom is lehet az eredménye. Talán épp emiatt lett nagyon menő a TikTok-on egy trükk, aminek segítségével pillanatok alatt megtudhatod, melyik méret a neked való és nem követsz el többé hibákat melltartó vásárláskor! Kövesd most következő lépéseket

Forrás: Unsplash/Atikh Bana
Így mérd le, mekkora melltartóra van szükséged!

Első lépés

Fogj egy mérőszalagot és mérd meg a tested mell alatti kerületét, éppen úgy, ahogyan eddig is csináltad. A varázslat ezután jön, adj a számhoz négyet. Ha például 71 centit mértél, hozzáadva négyet kijön a 75. Mivel a melltartók csak konkrét méretekben kaphatók, akkor is 75 a helyes méreted, ha 69 vagy 70 centi jött ki.

Második lépés

Mérd le a mérőszalaggal a melled kerületét úgy, hogy a mérőszalagot elöl, a legteltebb résznél fogod össze. Legyen ez mondjuk 81 centi. Most vond ki a 81-ból a mell alatt mért értéket, legyen ez a 75, így az eredmény 6. A kosárméretet pedig így tudod megállapítani:

Ha a két érték közti különbség 3 centi: A
Ha a két érték közti különbség 6 centi: B
Ha a két érték közti különbség 9 centi: C
Ha a két érték közti különbség 12 centi: D

Ez a módszer állítólag nagyszerűen működik, sok hosszú évek kínlódása után ezzel találta meg a számára legmegfelelőbb méretű melltartót.