8 dolog a Harry Potterben, aminek valójában semmi értelme

Harry Potter és az azkabani fogoly Forrás: RTL Sajtóklub
J. K. Rowling valóban fantasztikus és megismételhetetlen világot teremtett a Harry Potter-kötetekben, de azért nem tökéleteset… ugyanis akad néhány logikai bukfenc a történetben.

Közel 30 évvel ezelőtt, 1997-ben merülhettünk el először J. K. Rowling varázslatos világában, hiszen ekkor jelent meg az írónő időközben ikonikussá vált regényfolyamának első része, a Harry Potter és a bölcsek köve. A könyvet hat másik követte a sorban, és persze mind a hetet meg is filmesítették: először 2001-ben kelt életre a mozivásznon a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola annak mágikus lakóival és tárgyaival.

És ha nyolc Harry Potter-film nem lett volna elég, a Warner Bros. filmstúdió most még sorozatot is készít J. K. Rowling regényeiből, amit előreláthatólag 2026-ban mutatnak majd be az HBO Maxon. Szóval egy ideig még biztosan nem szabadulunk a világ talán legnépszerűbb varázslójának bűvköréből… bár persze nem is akarunk! De akármennyire is rajongunk Harry Potterért, azt azért nem tagadjuk, hogy (a Jóbarátok sztorijához hasonlóan) akad néhány logikai bukfenc a történetben, amit nem gondolt át alaposan a szerző…

8 dolog a Harry Potterben, aminek valójában semmi értelme