6 élelmiszer, amit 40 év felett minden nőnek fogyasztania kellene - csodát tesznek a hajhullással és a vékony tincsekkel!

A dús, fényes és egészséges haj titka nem csak abban rejlik, hogy megfelelő összetételű samponokat, tápláló balzsamokat és jótékony hajformázó olajakat használunk, hiszen a hajat nem csupán kívülről kell ápolni, hanem belülről is fontos támogatni az egészséges növekedését. Míg bizonyos tápanyagok áldásosan hatnak az egész hajszerkezetünkre, addig más élelmiszerek fogyasztásával csak ártunk a dús hajkoronának és a fényes tincseknek. A cukros ételek és egészségtelen élelmiszerek fogyasztásával például rettentően rosszat teszünk a hajunknak, hiszen olyan vegyületeket és tartósítószereket tartalmaznak, melyek növelik a szervezetben lévő gyulladásokat, ezáltal pedig károsíthatják a hajhagymákat. A magas kalória- és zsírtartalmú ételek megnövelhetik az oxidatív stresszt a szervezetben, ami szintén elvékonyodó tincsekhez és fénytelen hajhoz vezethet, hiszen hozzájárulhatnak a fejbőr vérellátásnak csökkenéséhez. A túlzott sóbevitel sem túl előnyös a haj számára, ugyanis vízvisszatartást eredményezhet, mely egyenes út a dehidratált fejbőrhöz és a hajszálak elgyengüléséhez.
Hogyha egészséges, szép és ápolt hajat szeretnénk magunknak, érdemes bizonyos tápanyagokat előnyben részesíteni, és olyan egészséges ételeket beépíteni a mindennapokba, melyek erősíthetik a szőrtüszőket, elősegíthetik a haj növekedését és természetes fényt adnak az alapvető vitaminok és ásványi anyagok biztosítása által. Dr. Eric Berg csontkovács, akinek életmódbeli tanácsait több, mint 13 millióan követik Youtube-on elárulta, milyen ételeket érdemes napi szinten fogyasztanunk, ha belülről is táplálnánk a hajunkat, és vastag, egészséges és fényes frizurát szeretnénk magunknak.