Száz kilót fogyott ezzel a recepttel: íme egy tökéletes reggeli receptje egy dietetikustól

Borítókép: Száz kilót fogyott ezzel a recepttel: íme egy tökéletes reggeli receptje egy dietetikustól Forrás: Unsplash/David B Townsend
A reggeli megalapozza a napot, energiával tölt fel, és segít, hogy könnyebben nekifussunk az aznapi teendőinknek. Nem mindig van azonban idő egy jó reggeli elkészítéséhez, az pedig, hogy milyen egy egészséges napindító étkezés, néha komoly fejtörést okoz. Szerencsére ezzel a bombabiztos recepttel feltölthetjük energiaraktárainkat, és biztosak lehetünk benne, hogy a reggelink az egészség jegyében fog telni!

A reggeli készítés mindig macerás, mert akár hétvégén, mikor otthon van az ember, akár rohan a hétköznapok mókuskerekében, a hagyományos szendvics-zöldség kombónál tovább nem jut az ötletelésben. Való igaz, hogy egy komoly villás reggelit több idő elkészíteni, és azt is aláírjuk, hogy az egészséges zabpehelyhez vagy a natúr joghurtos gyümölcsös kombinációhoz nem mindenkinek fűlik a foga korán reggel.

A jó reggeli a tartalmas, laktató, ám egészséges alapanyagokban rejlik. Sajnos sokan a nap indítását a szénhidrátban gazdag péksüteményekben és túlzottan feldolgozott élelmiszerekben találják meg, ami egészség szempontjából nem túl előnyös. Arról nem is beszélve, hogyha a fogyás a cél, ezek a termékek garantáltan gátat szabnak a kilók leolvadásának.

Az általános jó közérzet elérése érdekében érdemes olyan reggelit választani, ami fokozza az anyagcserét, tápanyagokban, vitaminokban gazdag és megfékezi a sóvárgást a délelőtt folyamán a további ellenállhatatlan finomságok irányába. Ilana Muhlstein dietetikus olyan receptet osztott meg nemrégiben a TikTok csatornáján (@nutritionbabe), mely tökéletes a karcsúsításhoz, egyszerűen elkészíthető, sőt, igen pénztárcabarát is! Ilana Muhlstein, aki egyébként jómaga is majd’ 100 kilótól szabadult meg, az alábbi fantasztikus receptet osztotta meg a nagyközönséggel:

Nincs másra szükségünk, mint kiolvasztott mélyhűtött spenótra, tojásra, reszelt sajtra, sóra, borsra, pitatésztára, és egy kis öntetre. Az elkészítés pedig a következő:

1. Olvasszuk ki a spenótot.

2. Verjük fel a tojásokat és ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal őket.

3. Adjunk hozzájuk némi reszelt sajtot is, még nyersen.

4. A tojást és a spenótot egy serpenyőben rántotta állagúra süssük össze. Ha kihűlt, tegyük be egy kis időre a hűtőbe, hogy ne legyen folyós az állaga, hagyjuk megszilárdulni, hogy be lehessen tölteni a pitába.

5. Miután kivettük a hűtőből, tölthetjük is a spenótos omlettet a bevágott pita tésztába.

6. Ilana ajánl az omletthez egy kis csípős szószt is, persze csak annak, aki kedveli. Ezzel meglocsolhatjuk a pita tetejét és már fogyaszthatjuk is.

Olvasd el galériánkból, milyen jótékony hatásai vannak a pitába töltött spenótos omlett alapanyagainak!