Borítókép: 7 étkezési szokás, ami segít megszabadulni a hasi zsírpárnáktól Forrás: Getty Images/ seksan Mongkhonkhamsao

7 étkezési szokás, ami segít megszabadulni a hasi zsírpárnáktól

Nem egyszerű, de ha betartod az alábbi dolgokat, laposabb lesz a hasad, mint valaha.

A fogyás általában az egész testet érinti, vagyis ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, valószínűleg az nemcsak a hasadon, de a csípődön, a combodon és még az arcodon is meglátszik majd. Ha gyors megoldásra vágysz, a szakértők szerint érdemes időszakos böjtöléssel próbálkoznod, ami azt jelenti, hogy minden nap tartasz egy 12-16 órás böjtöt, amikor semmit nem eszel.

Ha viszont csak arra vágysz, hogy a hasad legyen néhány centivel karcsúbb, ahhoz nem elég egyetlen trükköt bevetni. Nemcsak a rendszeres edzést kell beiktatnod a hétköznapjaidba, de néhány étkezési szokásodon is változtatnod kell. Most összegyűjtöttünk néhány tippet, amit ha hosszú távon betartasz, elérheted a kívánt alakot.

Válaszd a megfelelő reggelit!

Bár egyes kutatások megkérdőjelezik a reggeli szerepét a súlycsökkenésben, a legtöbb táplálkozási szakértő még mindig azt tanácsolja, hogy ne hagyd ki a nap első étkezését. Arra viszont nagyon fontos odafigyelned, hogy olyan egészséges ételeket válassz, amik elősegítik a fogyást. Tanulmányok kimutatták, hogy azoknak, akik rostban gazdag reggeliket fogyasztanak, alacsonyabb a testtömegindexük (BMI). Jó választás lehet a magas rosttartalmú gabonapehely vagy a zabpehely, de a magas fehérjetartalmú tojás is, ami a jóllakottság érzését kelti, így kisebb adag ebédre és vacsorára lesz szükséged – egy 2020-as kutatás szerint.

Folytatás a galériában!

Forrás: Eatthis