7 étel, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsodhat az agyad

Az agyunk megfelelő működéséhez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozás.
Vannak azonban olyan ételek, amelyek hosszú távon súlyosan károsíthatják az agysejteket, rontják a memóriát, és akár neurodegeneratív betegségek kialakulásához is hozzájárulhatnak. Ez persze napjainkban kicsit sem meglepő, hiszen amennyi adalékanyag, ízfokozó és tartósítószert kerül a szervezetünkbe, érthető, miért leszünk idő előtt allergiásak, vagy érzékenyek bizonyos ételekre.
A következő válogatásban azonban most az agyunk kerül terítékre, pontosabban az, hogy mely ételek képesek hosszú távon károsítani a memóriánkat, a mindennapi életünket és az agyunk egészségét. Erre pedig a neurológusok is igyekeznek felhívni a figyelmünket.