A tested könyörögve kéri: 40 éves kor felett ez a 6 táplálkozási szabály aranyat ér
Vannak nők, akik már a húszas éveik elején is kiemelten figyelnek arra, hogy a bőrük a legjobb állapotban legyen, míg mások a 30-as éveikben sem nagyon foglalkoznak az olyan idő múlásával járó apró változásokkal, mint mondjuk a ráncok vagy a sötét foltok, pedig ha rátalálsz a megfelelő táplálkozási irányra, már azzal nagyon sokat tehetsz a bőrödért. Ez 40 felett sokszorosan igaz!
Természetesen az is számít, hogy mit kensz a bőrödre, ám nem szabad félvállról venni azt sem, hogy mit viszel be a szervezetedbe. A különféle ételek élettani hatásáról már rengeteg szó esett, és bizony a bőr fiatalságának szempontjából is fontos kiemelnünk azt, hogy egy jól összerakott étrenddel könnyen le lehet fektetni egy egészséges bőr alapjait. „A táplálkozás kapcsán általában a makrotápanyagokra koncentrálunk: a szénhidrátokra, a fehérjére és a zsírra. Gyakran figyelmen kívül hagyjuk az olyan mikrotápanyagok, mint a vitaminok, az ásványi anyagok, az antioxidánsok és a fitotápanyagok, valamint ezek befolyása az egészségünkre, a bőr állapotától kezdve egészen az általános egészségig” - mondja a szakember. Majd hozzáteszi, hogy a jelenlegi kutatások alapján még nagyon korai lenne konkrét vitamin- és ásványi-kombinációkat ajánlani bizonyos bőrproblémákra, illetve ezen táplálkozási ajánlásoknál sokszor nem árt, ha személyre szabottak, viszont már most is ismertek olyan tápanyagok, amik nagyban támogatják a bőr egészségét. Ezen a tippek 40 felett még fontosabb szerepet kapnak, hiszen ekkora már ismerjük a testünket annyira, hogy tisztában vagyunk vele, hogy pontosan mi a jó neki és nemcsak a krémek, szérumok és kozmetikai kezelések kapcsán, de az étkezés terén is. Pont ezért lehetnek hasznosak tippjeink, amiket galériánkra kattintva olvashatsz!