13 Oscar-jelölt film, amit már most megnézhetsz a streaming oldalakon

Borítókép: 13 Oscar-jelölt film, amit már most megnézhetsz a streaming oldalakon Forrás: ADS Service Kft.
Az Oscar-jelöltek listája idén is erősre sikeredett!

Január 24-én végre napvilágra került azon Oscar-jelölt alkotások neve, melyeknek minden esélyük megvan arra, hogy március 13-án este egy, vagy akár több nívós aranyszobrocskával gazdagabban térjenek haza a Los Angeles-i Dolby Színházból.

Ahogy az már lenni szokott, az Oscar előszobájaként is aposztrofált Golden Globe-gála után már valamennyire sejteni lehetett, hogy mely filmek lesznek azok, amik a többihez képest nagyobb eséllyel szállhatnak majd be az Oscar-jelöltek mezőnyébe. És meg kell hagyni, hogy a hosszú évtizedek óta működő képlet most is bevált, és szinte tévedhetetlenül is hozta az előre megjósolt papírformát. Kivéve például szegény Brad Pitt-et...

A Legjobb film kategóriába többek közt bekerült az Elvis, az Avatar: A víz útja, A Fabelman család és a Tár is. Illetve a Legjobb színészek között természetesen ott van Austin Butler (Elvis) és Brendan Fraser (A bálna) neve, de a Legjobb színésznők listája sem annyira meglepő tényeket hozott, hiszen például Ana de Armast (Szöszi), Cate Blanchettet (Tár) és Michelle Williamst (A Fabelman család) hosszú ideje a biztos indulók közt jegyezték a különféle filmes fórumokon. A számos izgalmas alkotás közül a legtöbben egyébként A bálnát szeretnék már látni, ám Brendan Fraser nagy visszatérésére még egészen február 16-ig kell várni, akkor kerül ugyanis a hazai mozikba az immár Oscar-esélyes alkotás, míg más filmeket már megtalálhatsz olyan népszerű streaming oldalakon, mint például a Netflix.

Hogy melyek ezek? Mondjuk is, hogy a 2023-as Oscar-jelölt filmek közül melyek azok, amik már fent is vannak egy-egy streaming oldalon!

És ezt láttad már?

Az InStyle magazin írása.