Élet a Vénuszon? A legviccesebb mémek twitterezőktől, akiknek már elegük van 2020-ból

Borítókép: Élet a Vénuszon? A legviccesebb mémek twitterezőktől, akiknek már elegük van 2020-ból Forrás: Marco Mons / Unsplash
A legviccesebb Twitter-bejegyzések a hírre, miszerint a tudósok olyasmire bukkantak a Vénuszon, ami akár az élet jelenlétére is utalhat.

A Nature Astronomy című tudományos folyóiratban szeptember 14-én megjelent a hír: foszfin nevű gázt találtak a Vénusz légkörében. A Földön baktériumok állítják elő a foszfint, kis oxigénellátottságú környezetben. A tudósok azt vizsgálták, milyen okai lehetnek a Vénuszon talált foszfin jelenlétének, és számos alternatív lehetőséget kizártak, így felvetődik a kérdés: lehetséges, hogy a foszfin az élet jele lenne a Vénuszon?

A Vénusz az egyetlen bolygó a Naprendszerben, amely női nevet visel.

A Vénuszon jelenleg rendkívül nagy hőség, ami nem kedvez az életnek, a felszíntől 50-60 kilométerre található felhőkben azonban 30 fok körüli hőmérséklet uralkodik, igaz, a környezet rendkívül savas. Ezzel együtt elképzelhető, hogy ezek a felhők valamilyen módon lebegő életformáknak adnak otthont.

A kutatók előtt még rengeteg munka áll, a kommentelők azonban szellemes mémek gyártásával kezdték oldani a feszültséget. Ezekből válogattunk.

„Az intelligencia jelenléte nagyon menő lenne a Vénuszon. Ami azt illeti, itt a Földön is nagyon menő lenne."

„Szerintem ez fog történni 2020 decemberében: mikroba a Vénuszról + én."

„Az emberek még mindig nem viselnek maszkot, ti meg mindannyian azon aggódtok, hogy van-e élet a Vénuszon."

„Felfedezték a földönkívülieket a Vénuszon - nem kockáztatok többet 2020-ban."

„Élet a Vénuszon, mi?"

Sztárok, akik már eddig is hittek a földönkívüliek létezésében: