Eldöntöttem: válunk! – ha a Covid is úgy akarja

Eldöntöttem: válunk! – ha a Covid is úgy akarja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Hosszas tépelődés és egy év különélés után Erika úgy döntött, az lesz a legjobb, ha férjével még az idén elválnak. Ahogy a 25 közösen eltöltött év alatt a legtöbbször, most is neki kellett lépnie, a párja visszasírta volna magát. Nagy zokogások közepette végül ő is belátta, nem élhetnek együtt. Kapuzárási ámokfutása volt az utolsó csepp a pohárban.

"Nem költözik vissza, elválok tőle, de minden hétvégén átjön, hogy a gyerekekkel lehessen." - mondja a megfáradt hang a vonal túlvégén.
"Nagyon sajnálom, nem is tudom, mit mondhatnék..." – hebegem a telefonba.
"Semmi baj, erre úgyse nagyon lehet mit." – reagál, majd mesélni kezd.

„Mindketten zokogtunk, mert valahol még mindig szeretjük egymást, viszont tudjuk, ő is tudja, hogy nem élhetünk együtt."

"Szerintem ez egy nagyon jó kompromisszum. Az az érdekes, hogy megnyugodtam és igazából már nem is vagyok féltékeny arra a nőre, akinél lakik. Az vigasztal, hogy legalább nem nekem kell elviselnem a rosszabb oldalát. Amikor meg átjön, nyilván összeszedi majd magát.” – mondja reménykedve Erika.

Olvasd el ezt is!

A háromgyerekes anyukánál egy éve borult a bili, azaz ő borította, amikor rájött, a férje addigra már ténylegesen is becsajozott. Persze nem teljesen előzmények nélkül; esténként rendszeresen közösségi oldalakon lógott és véget nem érő csetelésekbe bonyolódott ki tudja kikkel. A dolog akkor fordult komolyra, amikor az egyik virtuális kalandból hús-vér kapcsolat lett. Erikát az is hatalmas pofonként érte, hogy a párja nem állt elé, hogy közölje vele a tényeket. Neki kellett lebuktatnia, pontosabban a telefonja árulta el.

Az is nagyon rosszul esett neki, hogy a férje - miközben egyfolytában azt mondogatta neki, hogy szereti - azt vágta a fejéhez, hogy nem kap tőle elég dicséretet, szexet, elismerést és csodálatot. Ezzel magyarázta a viselkedését. „Persze valljuk be, a hétköznapok mókuskerekét taposva - gyakran mindennel magamra hagyva - a három gyerek és a saját munkám mellett, lehet, kicsit valóban megszűntem őt áhítva csodálni. És ő engem?” – kérdez vissza keserűen Erika.

„Volt idő, amikor még mindent megtettem volna érte, a házasságunkért. Most viszont már késő, besokalltam."

Ami megtörtént, azt nem lehet kitörölni. Ahogyan persze az együtt töltött 25 évünket sem. Viszont megmondtam neki, hogy ez bizony így nem mehet tovább; hogy mennie kell a közös otthonunkból, mert ezek után már képtelen vagyok egy fedél alatt lakni vele.”

A férje albérletbe költözött, gyakran látogatta őket, s közben azt hajtogatta, mindent jóvátesz. De közben semmi sem változott. Ráadásul anyagilag is nagyon nehéz helyzetbe kerültek, hatalmas hitelt vettek a nyakukba, „amit igaz, hogy a férjem fizet, de mint mindig, most is hozzám jön kuncsorogni, hogy nincs pénze”. Erika, hogy megéljenek, a rendszeres állása mellé plusz munkákat is kellett vállaljon.

Olvasd el ezt is!

Azt is előre tudta, neki kell majd lépnie, mert a férje biztosan nem fog. S ez így is lett, egy ködös őszi napon - amikor a férje zokogva hívta, hogy menjen érte kocsival, mondván mindent megbánt (miközben a nőjével épp összeveszett) - végleg eldöntötte, nincs tovább.

Minden félelme, kétsége ellenére. Mert mint mondogatja, ő nem az típus, aki „csak úgy” fog magának egy pasit, nem is lenne rá ideje, se alkalma. És persze nem is csak erről van szó. „Nagyon bízom benne, hogy egyszer eljön az az idő is, amikor már nem lesz gyomorgörcsöm a gondolattól, hogy most aztán tényleg itt állok a gyerekekkel tök egyedül, teljesen magamra utalva.

Mit gondolsz, jól döntött Erika? Te mit tennél a helyében?

Ha kíváncsi vagy, melyek a leggyakoribb hibák, amik váláshoz, szakításhoz vezethetnek, kattints a Galériára!

Nézd meg a galériánkat>4 kép
Ez a 4 viselkedési forma vezet a legtöbb váláshoz, szakításhoz
Tovább olvasok
Kép
Anyatejből készült jégkrémmel megelőzhető a koronavírus

Egy amszterdami kórház önkéntes édesanyák által adományozott anyatejéből készít fagylaltot, mely alkalmas lehet a COVID-vírusos megfertőződés megelőzésére.

Kép
Mi legyen a kinőtt ruhákkal és játékokkal, ha már nem kellenek?

Tele a szekrény felső polca, a padláson egymást támasztja a kinőtt kismotor, futóbicikli, első bringa és a tárolóban sem jobb a helyzet, mert az egyik falat csakis a kinőtt ruhákat és játékokat tartalmazó dobozok állnak. Sztenderd dilemma kis és nagyobb gyerekeseknél a mi legyen a kinőtt cuccok sorsa? Szerzőnk, Seufert-Szántó Orsi, aki egy fiú és egy lány anyukája hoz nektek ötleteket arra, hogy hogyan adjatok túl a feleslegessé vált, ámde szép állapotú gyerekholmikon.

Kép
Csak egy dolog idegesít jobban annál, hogy nem eszik rendesen a gyerekem

Mégpedig az, hogy mindenki ezzel cseszteti őt is és engem is.

Kép
SJP ismét bebizonyította, hogy a karantén nem mentség a magas sarkú hanyagolására

Sarah Jessica Parker életteli, vibráló színekkel és csábos magas sarkúkkal dobja fel ezt a nyomasztóan sötét évet.

Kép
A szemem láttára pofozta fel a gyerekét – mit kéne tennem ilyenkor?

Menjek oda, avatkozzak be? Fogjam le a kezét és oktassam ki? Vagy inkább maradjak szép csendben, és álljak odébb? Ne tétlenkedj, cselekedj, ha megvédheted – bátorít az UNICEF, melynek szakemberei egy kisokost állítottak össze, hogy a gyermekbántalmazás kapcsán felmerülő, mindennapos kérdésekben segítsenek eligazodni. Azt is leírják, konkrétan mi mindent tehetsz, ha a környezetedben ilyesmit tapasztalsz.

Kép
5 ajándéktipp, amitől jövőre még ennél is szebbek lehetünk!

Virágot a virágnak, szépségápolási terméket a szép nőnek. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet minden nő számára egy olyan dolog, amitől aztán a következő évben még szebbek lehetünk.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem