Hogyan éld túl, ha ideiglenesen haza kellett költöznöd a szüleidhez?

Borítókép: Hogyan éld túl, ha ideiglenesen haza kellett költöznöd a szüleidhez? Forrás: Getty
Csak semmi pánik, hozd ki a legtöbbet az extrém helyzetből!

Van, aki anyagi okoknál fogva, munkahely elvesztés miatt, mások a természet közelsége, nagyobb tér reményébenvagy éppen a magány elkerülése végett költöztek ideiglenesen vissza az évek óta elhagyott szülői házba. Függetlenül attól, hogy milyen a kapcsolatod a szüleiddel, meg kell próbálni a legjobbat kihozni az összezártságból, mindannyiótok érdekében. Összegyűjtötünk néhány tippet, hogy kellemesebben teljen a családi élet!

Ajánljatok egymásnak popkultúrát

Ez persze főleg rád, és esetleg a testvéredre vonatkozik. Ajánld és add kölcsön a könyvet, ami hatással volt rád, ¨mutasd be őket¨ a kedvenc zenekarodnak, ajánlj filmet, sorozatot nekik, és mutasd is meg, hol tudják megnézni őket. Aztán beszéljétek ki őket vacsora közben, imádni fogják, hogy képbe kerülnek abban, miért rajong épp az ifjúság. De annak is biztos örülnek, ha ők oszthatják meg veled a saját kedvenceiket.

Legyen mindenkinek meg a saját tere

Egyébként is fontos, de még inkább, ha van köztetek olyan, aki otthonról dolgozik, pláne ha mindenki. Jelöljétek ki, hogy kinek hol van az ¨irodája¨ és beszéljétek meg előre a szabályokat, hogy mikor lehet vagy nem lehet zavarni a másikat. Hogy együtt ebédeltek-e vagy csak vacsoránál találkoztok. Őszinte, de kedves kommunikációval elkerülheted, hogy újra tinédzsernek érezd magad és megspórolhatsz néhány konfliktust.