Az ekcéma megelőzhető a babáknál – bizony, örökölt hajlam esetén is! Méghozzá egy egyszerű módszerrel...

Borítókép: Az ekcéma megelőzhető a babáknál – bizony, örökölt hajlam esetén is! Méghozzá egy egyszerű módszerrel...
Az atópiás ekcéma, más néven krónikus bőrgyulladás kialakulásának sokféle oka lehet. A genetikai hajlam a leggyakrabban kimutatott oka. Egy friss tanulmány szerint azonban még ilyen esetben is megelőzhető az ekcéma, ha időben megkezdjuk a babánk bőrének kezelését.

40 százalék az ekcéma kialakulásának esélye, ha a baba egyik szülőjénél megjelent a betegség, és 80 százalék, ha mindkét szülő szenvedett dermatitiszben. Ám akármilyen mértékben ki van téve a babánk az ekcémának, a bőrgyulladás kialakulása ténylegesen megakadályozható, ha időben teszünk ellene.

A tanulmány, amely a La Roche-Posay megrendelésére készült, kimutatta, hogy emolliensek, vagyis napraforgó- vagy olívaolaj, illetve emollienst tartalmazó, bababőrre kifejlesztett gélek és kenőcsök használata akár 50%-kal csökkentheti az atópiás dermatitiszre való esélyt, amennyiben az újszülött életének első három hetében elkezdjük alkalmazni a kúrát.

A La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ már újszülöttkortól alkalmazható az ekcémás tünetek megelőzésére és kezelésére. Még több infó...

A kutatók 124 három hetesnél fiatalabb babát vizsgáltak az Egyesült Királyságban. Mindegyik baba magas kockázatú volt az ekcéma tekintetében, mivel a szüleiknél vagy más közeli rokonaiknál már kimutattak dermatitiszt. Egy részüknek a szüleit kérték meg, hogy alkalmazzanak napi rendszerességgel emollienseket (például napraforgómag-olajat vagy paraffinolajat) az újszülöttjük teljes testén, annak hathónapos koráig. Volt egy kontroll csoport is, amelynek tagjainál nem alkalmazták a kúrát. Az eredmény: az emolliensek alkalmazása, ha a születés után három héten belül kezdődik, 50%-kal csökkenti az atópiás dermatitisz kialakulásának relatív kockázatát azoknál a babáknál, akiknél magas kockázatot állapítottak meg. Az alkalmazás során a babák 22 százalékánál jelentkeztek ekcémás tünetek, míg a kontrollcsoportnál ez az arány 43 százalék volt.

Az ekcéma jelenléte egyre nagyobb mértékben terjed világszerte újszülötteknél és kisgyermekeknél. A tünetei leginkább gyulladt, viszkető bőrfelület és az ebből eredő további fertőzések. Az ekcéma allergiás reakcióként van számon tartva, és a leggyakrabban azt szokták javasolni megelőzési módként, hogy kerüljük az allergizáló hatásokat (például illatanyagokkal rendelkező mosószer vagy törlőkendő használatát).

Válaszolj helyesen a kérdésre és nyerd meg az 5 darab La Roche-Posay csomag egyikét!

(Egy nyereménycsomag kétféle terméket tartalmaz: Lipikar Syndet AP+ kímélő krém-tusfürdőt és Lipikar Baume AP+ testápolót)

A nyereményjáték lezárult!