6 egzotikus állat, amit engedély nélkül tarthatsz

bennett-kenguru,állatok,lakás Forrás: Getty Images
Ha odavagy az állatokért, valószínűleg eljátszottál már a gondolattal, hogy kitörsz a keretekből, és a kutya-macska-hörcsög-teknős tematikán túl vállalsz be valami különleges házi kedvencet.

Meglepő dolgok derülnek ki, ha utánanézel, milyen állatot tarthatsz otthon engedély nélkül, és milyet nem. Mert gondolnád, hogy a kenguru oké a hatóságoknak, de a kecskéhez papír kell? És mit tippelsz egy alpakára?

Az engedélyesek:

A nappali biztonságosabb hely krokodil vagy oroszlán nélkül, de azért nem kell lemondani a merészebb állatálmokról. A természetvédelmi hatóság dönt róla, tarthatsz-e otthon komolyabb elővigyázatosságot igénylő, szigorúan engedélyhez kötött fajt. Néhány példa vakmerő terveket gyártó állatkedvelőknek.

(Teljes lista itt.)

Ne tévesszen meg a kutyáéra emlékeztető karizmatikus pillantás. A farkas vadállat, amely falkában él, ezért nem való a házba: mindenkinek jobb, ha maradunk az állatkerti szemlénél. A szegény ember tehene, azaz a kecske viszont jó választás társállatnak, mivel a környezethez jól alkalmazkodó, virgonc, kedves élőlényről van szó. Mozgásigénye óriási, de ha legeltetésére nincs lehetőség, napi 2-3 kiló szárazanyaggal boldogan eléldegél. A párducmacskának is nevezett ocelotot csak zárt ketrecben vagy szökésbiztos fedőhálóval ellátott, nyitott kifutóban tarthatod. A selyemmajom pedig barátságos, játékos lény, de ő sem plüssállat: ha megijed, nagyokat harap, úgyhogy gondold meg, mit vállalsz a tartásával.

Mutatjuk, milyen állatokból lehet könnyedén állatkert a nappalidban: