Egyszerű, gyors vacsorák és borpárjaik

Egyszerű, gyors vacsorák és borpárjaik
Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
S

Sajnos véget ért a nyár, újra visszaáll minden a régi kerékvágásba. Rövidülnek a szabadban tölthető időszakok, elkezdődik a suli, vele együtt pedig beindulnak a kapkodós, rohanós hétköznapok, amikor későn hazaérve már se kedvünk, se időnk nincs bonyolult vacsorák elkészítéséhez. Pedig szívesen ennénk valami finomat, és innánk hozzá „nyugiban” egy pohár bort. Jó hírünk van: nem csak a bonyolult, drága alapanyagokból, hosszasan készülő ételekhez passzolnak a borok, de bizony akár egyszerű és gyors főzelékhez, krémleveshez, tészta- és egytálétekhez is.

(Krém)leveshez bort? – Persze!

Általában levesekhez nem nagyon bontunk bort, pedig miért is ne tehetnénk? Főleg, ha picit sűrűbb krémlevest készítünk. Ezeknek a leveseknek nagy előnye, hogy nagyon kevés alapanyag szükséges hozzájuk. Csupán az adott zöldség (brokkoli, zeller, gomba, cukkini, sütőtök stb.), némi vaj vagy olívaolaj, tejszín és fűszerek, no meg egy szuper botmixer sem árt. Nagyon gyorsan készíthetünk egy finom, tartalmas, meleg, krémes, selymes, ízletes, és nem utolsósorban egészséges krémlevest, hozzá pedig egészen nyugodtan bonthatunk bort is. A zöldségkrémlevesekhez leginkább a finom savú, könnyedebb fehérborok passzolnak, mint például 1014 prémium sorozatunk elegáns Szürkebarát tétele.

Egyszerűek és nagyszerűek! – A főzelékek

Felejtsük el a gyerekkori menzás, „csirizesre” habart borzasztó főzelékeket, és bátran főzzünk minél gyakrabban ezekből a szintén egészséges ételekből minél többet, lehetőleg friss, szezonális zöldségekből. Ilyen például ősszel a karalábé, amelyet „megbolondíthatunk”, picit trendibbé tehetünk egy kis korianderrel, de ha van eltéve pesto formájában vagy a mélyhűtőnkben lefagyasztva egy kis medvehagyma, akkor – hozzáadva például a klasszikus zöldborsófőzelékhez – csodás gourmet vacsorát készíthetünk. A lényeg, hogy bátran kísérletezzünk, és a szokványos ízek helyett picit „turbózzuk” fel a főzelékeket, ha pedig bedobunk hozzá a sütőbe némi reszelt sajttal megpúpozott kenyérszeletet vagy kiflikarikát, és aranyló barnára pirítjuk, készen is van a „feltét”. A főzelékek jó barátai az izgalmas, vibráló, szép savszerkezetű borok, krémességükhöz pedig jól állnak a fahordós érlelés adta lágy, picit vajas, krémes aromák. Ilyen például a legkiválóbb, prémium kategóriás, különleges alapanyagból, válogatott szemekből készült borokat tartalmazó 1014 sorozatunk fahordós érlelésű 1014 Chardonnay-ja.

TOVÁBBI 3 TIPPÉRT KATTINTS IDE!

Tovább olvasok
Kép
Miért olyan különlegesek az októberi gyerekek?

A tudománynak erre is megvan a válasza. Egészen pontosan 5 válasza.

Kép
Napi horoszkóp október 21.: a Skorpiók kilépnek a komfortzónájukból, a Vízöntők komoly kihívás előtt állnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz izgalmas üzeneteket küldtek ismét a csillagok!

Kép
Sipos Pál tettei nem évülnek el: Visszatérés Epipóba

Kávéztunk tanár barátnőmmel, fecsegtünk mindenféléről, és akkor egyszer csak nekem szegezte a kérdést: Olvastad azt a cikket? Milyen cikket, kérdeztem. Nézett. Nem is tudsz róla? Mindenki erről beszél. Én akkor hallottam életemben először Sipos Pálról.

Kép
Legyen buli a szüret! – Íme, 5 biztos tipp hozzá

A bor összehoz – ezt régóta tudjuk. De az talán sokaknak új információ, hogy magának a borkészítésnek is megvan ez a varázsereje, kezdve rögtön a szürettel. Ahogy egy disznótor vagy egy paintball csata, úgy a szőlő betakarítása is lehet igazi társasági esemény – annyi különbséggel, hogy ez utóbbi biztos nem ér véget naplementével.

Kép
Nyilván téged sem érdekel: az édeshármas kultúrtörténete

A hármas szex az egyik leggyakoribb erotikus fantázia: tízből kilenc felnőtt el-eljátszik a gondolattal. A megvalósításig sokkal kevesebben jutnak el. Mi olyan izgató és nehezen kivitelezhető a hármasban?

Kép
Palya Bea: „Netni vagy nem netni – ez itt a kérdés"

Megzabolázlak, betörlek, mint egy vadlovat – fenyegeti az internetet Palya Bea énekesnő, majd elmeséli, hogy miért nem olyan egyszerű ez.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem