„Az elmúlt három éjszakát végigaludta" – erre az egyszerű találmányra esküsznek mostanában az internetező kisgyerekesek

Borítókép: „Az elmúlt három éjszakát végigaludta" – erre az egyszerű találmányra esküsznek mostanában az internetező kisgyerekesek
A kialvaltan bébik és szüleik most talán fellélegezhetnek.

A kisbabák a világ legcukibb teremtményei – kivéve, amikor tizenharmadszor kell felkelned hozzá, és már hetek óta négy-öt órákat alszol éjszaka (ötpercenkénti bontásban). Minden családban trükkök sorozatát vetik be ilyenkor, az időszakos együttalvástól a szigorú külön szobába helyezésen át az átmeneti tárgyig.

Egy izlandi fejlesztő cég éppen erre a problémára repült rá: felismerte, hogy az anya közelsége alapvető fontosságú ugyan a kisgyerek éjszakai nyugalma szempontjából, ám ez a jelenlét tulajdonképpen… nos, kiszervezhető. Egy speciális babával rukkoltak elő, amelybe egy hangszóró van beépítve; ha megnyomjuk a baba mellkasát, nyolc órán keresztül játssza egy négygyerekes anya légzését és szívverését. A Lulla Doll ráadásul magába szívja a gyermek édesanyja bőrének illatát, ha magához szorítja, mielőtt a gyermeke kezébe adná.

A Lulla Dollt világszerte elkapkodták az online vásárlók, és a „felhasználói visszajelzések” általában pozitívak, hatékonynak mondják a bájos találmányt, leszámítva azt az apróságot, hogy a gyerekek többsége jó esetben 10-11 órát alszik egy éjszaka, ezért a 8 órás felvétel nem mindig bizonyul elegendőnek.

A Lulla Doll nagyjából 10 ezer forintnak megfelelő értékben vásárolható meg online. A hangszóró elemmel működik, könnyen kivehető és betehető, a baba pedig mosható.

Apropó... röhögtél ma már?