Egyszerű smink trükkök, amikért nagyon hálás leszel

Borítókép: Egyszerű smink trükkök, amikért nagyon hálás leszel Forrás: Prasert Krainukul/ Getty Images
Azt hitted már ismered a szépítkezés összes csínját-bínját? Ezek az apró tippek még neked is tetszeni fognak!

Hiszen nem igényelnek kiváló kézügyességet vagy speciális eszközöket, mégis új szintre emelik a sminktechnikádat.

A tökéletes színű alapozó

Minden smink legfontosabb lépése a jól kiválasztott (és jól eldolgozott) alapozó. A legbiztosabban úgy tesztelheted, hogy megfelelő árnyalatot készülsz-e megvenni, ha több színt is felviszel a kézfejedre, pár pillanatra bebandzsítasz és megnézed, hogy melyik árnyalat "tűnik el". Ez lesz a bőrtónusodhoz legjobban illő!

Szuperdús pillák

Ha az első réteg szempillaspirál felvitele előtt egy finoman végigmész a pilláidon egy kevés púdert tartalmazó ecsettel, könnyedén adhatsz neki extra volument. Arra figyelj, hogy ne vidd túlzásba a dolgot, kerüld el a csomós hatást.

Rúzsozás 2.0

Ha sötétebb árnyalatú rúzst szeretnél feltenni, érdemes ajakradír segítségével megszabadulnod az elhalt hámrétegektől, így sokkal egyenletesebben tudod felvinni a színt és szebb összhatást érhetsz el. Ha még tovább akarod tökéletesíteni a látványt, tegyél egy apró pöttynyi highlightert az Ámor-ívedhez (az orr alatti bemélyedés) így optikailag formásabb ajkakat érhetsz el.

Pont elég hangsúlyos szemöldök

Hol van már a 90-es években hódító cérnavékony szemöldök, most a természetesen bozontos vonalak viszik a prímet. Persze ezt is könnyen túlzásba lehet vinni, ha túl erőteljesre veszed a figurát az ugyanolyan rosszul mutat, mintha túlszednéd. Ha azon munkálkodsz, hogy telítettebb vonalat varázsolj, válassz egy-két árnyalattal világosabb színű port, így elkerülheted a túl erőteljes, szigorú kinézetet.

Nyerj pár napot

Te is előszeretettel veted be a szárazsampont, hogy ne kelljen túlzásba vinned a hajmosást? Ezzel nincs is semmi gond, de jobban jársz, ha nem a reggeli rohanást próbálod ezzel megoldani, hanem már elalvás előtt befújod a hajad - így egy teljes éjszaka a rendelkezésére áll, hogy a fejbőr felesleges olaját magába szívja.

Nem kell vagyonokat költened

Szinte nincs olyan hét, hogy ne kellene valamilyen termékkel pótolni a neszesszered tartalmát, de ez nem jelenti azt, hogy komoly összegeket kell erre áldoznod. Tartsd nyitva a szemed és figyelj a különböző akciókra. Ha elég szemfüles vagy mindig találsz valamilyen kedvezményt az üzletekben, de a Black Friday is közeledik!