Egyszerre gofri és torta – ez már szinte sok a jóból!

gofri,torta,waffel,recept Forrás: sprinklebakes.com
A belga gofritorta igazán remek házasság a reggeli és a desszert között. A juharszirup édességét, a piskóta és a gofri puhaságát, a vaj selymességét pedig csak egyetlen dolog teheti még tökéletesebbé: egy csésze forró kávé.

Azt javaslom készítsd el a torta rétegeit fogyasztás előtt egy nappal, majd csomagold őket folpackba, ez javítja a piskóta textúráját, és a gofri is puhább lesz. Arról nem is beszélve, hogy így nem korán majd reggel a sütéssel bajlódnod.

Az eredeti recept szerint a torta tésztájába, és a tálaláshoz is nagyobb mennyiségű juharszirupra van szükség, ami nálunk egyelőre kevés helyen, és igen drágán érhető csak el, de bátran helyettesítheted mézzel is, így elég csak a tálaláshoz használni pár kanállal az aromás szirupból.

gofri,torta,recept
Forrás: sprinklebakes.com
Egyszerre gofri és torta – ez már szinte sok a jóból!

Hozzávalók

(Ebből a mennyiségből egy 20 cm átmérőjű, háromrétegű tortát kapsz.)

  • 8 ek. sózott vaj, plusz ½ ek. a tálaláshoz (szobahőmérsékletű)
  • 110 g nádcukor
  • 345 g liszt
  • 375 ml juharszirup vagy méz
  • 3 tojás
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 310 ml író vagy 1 csészényi teljes tej
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 3 belga gofri (vásárolt vagy otthon előre elkészített)
  • 250 ml juharszirup

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

  2. Vajazz, majd lisztezz ki egy 20 cm átmérőjű, magas falú tepsit.

  3. Robotgéppel keverd össze a vajat és a barna cukrot, amíg homogén nem lesz. Öntsd bele a mézet, egyenként add hozzá a tojásokat, és közben keverd folyamatosan.

  4. Szitáld egy nagy tálba a lisztet, a sütőport és a sót. Majd keverd hozzá a vajas keveréket, a vanília kivonatot és a tejet, majd dolgozd össze.

  5. Oszt el három részre a tésztát, öntsd őket egy-egy tepsibe és tegyél a közepükre egy-egy belga gofrit és nyomd őket a tésztába.

  6. 20-25 perc alatt süsd őket aranybarnára. Ha elkészültek, hűtsd ki őket.

  7. Tegyél egy réteg tésztát egy tányérra, öntsd rá a szirup ¼-éd, majd ismételd ezt meg, még kétszer. Végül az utolsó réteg tetejére tegyél ½ ek. vajat.

Forrás: sprinklebakes.com

Nézd meg a galériát és benne a nyálcsorgató édességeket, amelyeknek mi a feléről se mondanánk meg, hogy vegán: