Egyedülálló táplálékkiegészítő Új-Zélandról

táplálékkiegészító,vitamin,zöldkagyló,kapszula Forrás: Fuu J/Unsplash
Az Új-Zéland partjainál élő taréjos zöldkagyló egyetlen nap alatt 300 liter tengervizet képes átszűrni magán, amely amellett, hogy fantasztikus teljesítmény, azt is eredményezi, hogy elképesztően magas arányban tartalmaz biológiailag aktív formában lévő tápanyagokat és vitaminokat, valamint ásványi anyagokat. Összetevőinek köszönhetően a zöldkagyló kapszula ízületi panaszok enyhítésére, gyulladáscsökkentésre, asztma tüneteinek csökkentésére és gyomorbántalmak kezelésre alkalmas.

Hányféle vitamint szed?

Fogadni mernék, hogy egy külön polc vagy doboz kell az összes vitaminnak, ásványi anyagnak az otthonában, és mindezek mellé még esetleg néhány rendszeresen szedendő gyógyszer is társul. Nem lenne egyszerűbb egyféle vitamint szedni, ami magas hatóanyag tartalmának köszönhetően pótol minden szükséges anyagot a szervezetben? Dehogynem!

A Mannavitánál kapható zöldkagyló kapszula antioxidáns hatású tápanyagokat tartalmaz, konkrétan C- és E-vitamint, ezenfelül mangánt és cinket. A mangánnak jelentős szerepe van a rosszindulatú daganatos állapotok kifejlődésének megakadályozásában, a cink pedig segít a sejtmembrán sérülékennyé válását meggátolni, ezáltal a sejtek életképessége nő (ez testünk minden sejtjére igaz).

táplálékkiegészítő,vitamin,zöldkagyló
Forrás: zoldkagylokapszula.com
Egyedülálló táplálékkiegészítő Új-Zélandról

Mit tartalmaz még a zöldkagyló kapszula?

Az összetevői között megtaláljuk továbbá az Omega-3 zsírsavat, amely halolaj- vagy annak kapszulaformájaként lett közismert, de emellett olyan esszenciális zsírsavat is, melyet gyulladáscsökkentő és szív- és érrendszer-támogató hatása miatt alkalmaznak sokan.

A mukopilszacharidokról valószínűleg kevesen hallottak, erre az anyagra az emberi test ízületeinek van rendkívül nagy szüksége, ugyanis ennek az anyagnak köszönhetően fokozódik az ízületi folyadék termelődése (enélkül a csontok mindenféle védőréteg nélkül közvetlenül egymáson súrlódnának, amelynek eredményeként kialakul az arthritis).

A zöldkagyló kapszula glükozamint is tartalmaz, amely sokaknak bizonyára ismerős lehet. Ez az anyag szintén az ízületi- és porcszövetek egészségéhez elengedhetetlen anyag, gyulladáscsökkentő és porcszövetképző hatása miatt szedik jó néhányan.

A kondroitin szulfát és a metil-szulfonil-metán esetében talán utóbbi rövidítése, az MSM juthat többeknek eszébe, néhány készítmény ugyanis a glükozamin mellett ezt is tartalmazza, szintén izom- és ízületi fájdalmak esetén hatásos.

Ásványi anyagok közül a kalcium-, magnézium-, szelén-, jód-, vas- és káliumtartalma jelentős, mind közül a jód emelkedik ki igazán, mivel ez az anyag a mentális egészség megőrzésében játszik kulcsfontosságú szerepet. A fentieken túl D-vitaminban, B6- és B12-vitaminokban és fehérjében gazdag étrend-kiegészítő. Ezek alapján érdemes lehet megfontolni, hogy vajon tényleg minden egyes doboz vitaminra szükség van-e.

Amennyiben szeretné néhány vitaminját kiváltani ezzel a fantasztikus készítménnyel, látogasson el a Mannavita oldalára, és rendelje meg könnyedén, online a zöldkagyló kapszulát.