Egy ideje átálltam a reggeli fürdésre – Így érzem tőle magam

Borítókép: Egy ideje átálltam a reggeli fürdésre – Így érzem tőle magam Forrás: getty images
És neked mi vált be, a reggeli, vagy az esti fürdés?

Világ életemben az esti fürdés híve voltam, legtöbbször a gyors zuhanyozásé, néhanapján kiegészítve egy kis aromafürdővel. Teljességgel azt gondolom, hogy azt a piszkot, izzadságot, ami napközben a bőrünkre kerül, este egészséges minél hamarabb lemosni magunkról. Volt egy időszak, amikor naponta kétszer fürödtem, mert reggelente egy gyors tusolással igyekeztem felébreszteni magam, este pedig így próbáltam lazítani a nyilvánvaló tisztálkodás mellett.

Azonban egy ideje képtelen vagyok rávenni magam az esti fürdésre, annyira elfáradok, és mivel egész nap itthonról dolgozom – csak ritkán ugrok ki ügyeket intézni –, így nagyon nem is indokolja semmi, hogy este is "nagygenerált" végezzek magamon, egy gyors "alváz-", arc- és fogmosáson kívül. Mivel ez már lassan több mint egy hónapja így zajlik, elgondolkoztam rajta, vajon miért nem állítom vissza a rendet és veszek erőt magamon a megszokott esti fürdésekhez. A válasz egyszerű: mert végülis így se rossz.

Forrás: getty images

Nyilvánvalóan továbbra is többször fürdök egy nap, ha megizzadtam a nagy rohangálásban vagy ha épp sportoltam valamit. Ez nem is kérdés. De végülis rájöttem, hogy a reggeli fürdésnek is vannak jótékony hatásai.

Mégpedig:

  • reggel sokkal frissebbnek érzem magam
  • egy gyors zuhany után hamarabb bekapcsol az agyam és könnyebben megy a munka
  • a legjobb gondolatok a reggeli tusolás közben jutnak eszembe
  • reggel még nem vagyok lusta elvégezni a testem hidratálását – este ez mindig nyűgösen megy
  • nem iszok annyi koffeintartalmú italt, amióta zuhanyozással kezdek

Egy kiadós reggeli zuhany sokszor jobban tud esni, mintsem hogy órákig ázzak a kádban a habok között, és jobban élénkít, mint gondoltam volna. Ettől függetlenül tervezek visszaszokni az esti zuhanyra is, hiszen eddig nekem az volt a nap levezetése. Tulajdonképpen akkor a legjobb a közérzetem, ha reggel és este is lemoshatom magamról a "nap koszát", és ezalatt nemcsak a bőröm tényleges megtisztulását értem, hanem egy kicsit a lelkemét is. A fürdés remek relaxáció is, akár reggel, akár este történik. Néha csak ilyen apróságokon múlik, hogy jobb legyen a közérzetünk.

Próbáld ki egy hétig te is, hogy milyen reggel (is) fürdeni! Írd meg nekünk, mit tapasztaltál!