"Egészségügyisnek lenni menő!" - 7 hazai egészségügyben dolgozó egy különleges fotósorozattal népszerűsíti hivatását

Borítókép: "Egészségügyisnek lenni menő!" - 7 hazai egészségügyben dolgozó egy különleges fotósorozattal népszerűsíti hivatását Forrás: Arcolat stúdió/Mankovics Dávid
Ápoló, védőnő, gyógytornász, dietetikus hallgató, orvostanhallgató és mentőtiszt hallgató - 7 egészségügyben (hamarosan) dolgozó egy különleges fotósorozattal szeretné felhívni a figyelmet és bemutatni azt, hogy az egészségügyben dolgozni jó, és mindenki munkája ugyanolyan fontos.

Az egészségügyi hivatás fontosságát népszerűsítő fotózáson a Semmelweis Egyetem jelenlegi hallgatói és már végzett egészségügyi szakdolgozók vettek részt. Összesen 7 fő (5 nő, 2 férfi), köztük: két ápoló, védőnő, gyógytornász, dietetikus hallgató, orvostanhallgató és mentőtiszt hallgató.

"Két fontos gondolat fogalmazódott meg bennünk: egyrészt, szeretnénk felhívni a figyelmet az egészségügyi dolgozók fontosságára és megbecsülésére. Szeretnénk, hogy az egészségügyi karrier sokkal csábítóbb és megbecsültebb legyen a fiatalok számára, ezáltal többen válasszák ezt a területet hivatásul." - kezdte Kozák Orsolya, a projekt ötletgazdája, egyetemi ápoló (sürgősségi APN), doktorandusz hallgató.

A fotósorozattal szerettük volna bebizonyítani, hogy „egészségügyisnek” lenni menő, és rendkívül színes társaság vagyunk.

Orsolya továbbá hozzátette, hogy ezen kívül fotósorozatuk a már jelenleg a pályán dolgozóknak is üzenet, hogy a csapatmunka mennyire fontos az egészségügyben.

"A képsorozattal célunk, hogy erősítsük magunkban: egyenértékűek vagyunk mindannyian, és a közös munka elengedhetetlen. Az egészségügyi ellátás hatékonysága nem csak az orvosok és ápolók közös munkáján alapszik, hanem ugyanolyan fontos például a dietetikusok, gyógytornászok, védőnők és a prehospitalis ellátást végző szakemberek munkája is, akiket a mindennapokban nem feltétlenül képzelünk hozzá a nagy egészhez."

A képeket Mankovics Dávid (Arcolat stúdió), a sminkeket Vámos Vanda, Dobos Viktória, Glósz Gréta készítette. Ruhák: sPirit Clothes Design, Bono Menswear Store, Midiwears.

Galériánkban megtekinthető mind a 7 résztvevő egészségügyis fotója, végül pedig egy nagyon különleges közös fotó is látható róluk, érdemes végiglapozni a galériát!