Egy dietetikus tippjei, hogy egészségesebb döntéseket hozz a húsvéti asztal mellett

Húsvét,táplálkozás Forrás: Jessy Smith / unsplash
A sütemények, sonka, tojás és kalács mellett nehéz lehet megállni, hogy ne kóstold meg az asztalon lévő finomságokat.

Jessica Sepel, amerikai dietetikus elmondja, mire érdemes figyelned az ünnepi asztalnál, hogy egészséges maradj.

A fehérje legyen az első

A vércukorszinted stabilan tartásának egyik alapja, hogy fehérjében gazdag ételeket fogyassz mielőtt nekilátnál a lakomának, és az étkezések között is nassolj valamilyen proteinben gazdag snacket. Az olajos magvak - vagy néhány házi fehérjeszelet - tökéletesek, mivel megakadályozzák a túlevést.

Táplálkozz kiegyensúlyzottabban

A gusztusos és kalóriadús ételek csábítóak, azonban érdemes figyelned, hogy a húsvéti asztalnál fogyassz megfelelő mennyiséget a legfontosabb tápanyagokból: fehérjéből, összetett szénhidrátokból, egészséges zsírokból és rostból is. Tehát a sonka és a tojás mellé kerüljenek friss zöldségek a tányérodra, amiket öntsd nyakon kevés olívaolajjal. A desszertnek viszont hagyj helyet!

Ne vonj meg magadtól mindent

Nagyon fontos, hogy ne kínozd magadat, mert később sokkal több egészségtelen ételt fogsz enni. Ha szeretnél egy szelet répatortát vagy egy csokitojást enni, hajrá - csak ne vidd túlzásba!