Maradékmentő recept: szupergyors egészséges gyümölcsös sütemény

Borítókép: Maradékmentő recept: szupergyors egészséges gyümölcsös sütemény
Veled is előfordul, hogy a hűtőszekrény alsó fiókjának hátuljában marad az elfelejtett áfonya vagy a gyerkőc megmaradt fél banánja? Hoztunk egy szupergyors, isteni receptet, amit muffinként és gofriként is elkészíthetsz.

Még csak most léptünk be a tavaszi időszakba, de a piacok standjai már roskadoznak a finomabbnál-finomabb vitaminbombáktól, amiket legjobb, ha frissen elfogyasztunk. Ha azt hiszed, hogy csak veled fordul elő rendszeresen, hogy a hűtőszekrény alsó fiókjának hátuljában marad az elfelejtett áfonya vagy a gyerkőc megmaradt fél banánja, megsúgjuk, mi az ÉVA magazin szerkesztőségében is ismerjük ezt a helyzetet.

Aggodalomra semmi ok! Találtunk egy olyan receptet, amihez épp érett gyümölcsökre van szükség.

Ez a valódi maradékmentő sütemény nagyon könnyedén elkészíthető, akár a porontyok bevonásával is, mert csak össze kell keverni a hozzávalókat. Pillanatok alatt összedobható, könnyen variálható, azaz egyáltalán nem probléma, ha egy-két összetevőt kicserélsz vagy teljesen kihagysz belőle, az aktuális maradékoknak megfelelően.

Reggelire is elkészíthető egy gofrisütő segítségével, de ha muffin formát használnál, a nagyobbak az iskolába is magukkal vihetik, nagyon tápláló, isteni finom, egészséges tízórai.

A legjobb hír pedig, hogy május 18-21. között jönnek a JOY-napok, ami alatt akár 30% kedvezménnyel is beszerezheted a kedvenc termékeidet a PENNY üzleteiben. Összesen 12 PENNY kupont találsz a legfrissebb JOY magazinban, amit többek között szemes és instant kávéra, száraz tésztára, magokra és popcornra, a myBIO termékekre, tisztítószerekre, alkoholra és még állateledelre is beválthatsz. Emellett számos más kuponnal is készültünk neked, hogy pontosan milyenekkel, azt ITT tudod kideríteni.

Most pedig lássuk, mi mindenre lesz szükséged a recepthez!

Elkészítési idő: 30 perc
4 személyre
Egészséges muffin vagy gofri
Hozzávalók
  • 2 db érett banán
  • 1 db tojás
  • 1 bögre növényi ital (lehet zab/mandula/rizs, bármi)
  • 1,5 bögre aprószemű zabpehely (a felét le is darálhatod zablisztnek)
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 ek méz (lehet több, ha édesebben szereted)
  • bogyós gyümölcs
1. lépés
Keverd össze alaposan a tésztát, majd adagold ki muffin formába. Ezután mehet rá dísznek a bogyós gyümölcs is.
2. lépés
Sütőbe tolva 180 fokon 30 perc alatt készül el, de a tészta gofrisütőben is kisüthető.
@joyhungary

A JOY-napok alatt, május 18-21. között akár 30% kedvezménnyel is vásárolhatsz a PENNY üzleteiben, és összesen 12 PENNY kupon közül választhatsz. Mutatunk is egy egészséges desszertet, ami pillanatok alatt elkészül és amihez a termékek egy részét kedvezményesen szerezheted be. #joynapok #penny #recept #desszert #foryou #piciárak

♬ eredeti hang - joyhungary

A lenti galériában lévő recepteket próbáltad már?

Ez a TikTok 10 legnépszerűbb receptje:

Kávé imádóknak pedig kötelező az alsó galéria repeptjeit kipróbálni! A mi kedvencünk a narancsos kávé!