Epres-chia magos jégkrém – hogy lehet ilyen finom, ami egészséges is?

Borítókép: Epres-chia magos jégkrém – hogy lehet ilyen finom, ami egészséges is? Forrás: helloglow.co
A szabadföldi eperszezonnak ugyan már vége, de még elcsípheted a fóliasátras verziót, illetve helyettesítheted az epret bármilyen más gyümölccsel ebben a szuper receptben.

Ez az epres-chia magos jégkrém mindössze három összetevőt tartalmaz: friss epret, cukormentes kókusztejet és chia magot.

  • A kókusztej krémessé teszi, és épp elegendő folyadékot biztosít ahhoz, hogy homogén jégkrémet kapj, de állati-, vagy más növényi tejjel is készítheted, sőt, akár még vízzel is.

  • A jégkrém másik kulcsfontosságú összetevője a chiamag, amit nem csak az állaga miatt, antioxidáns, és omega-3 zsírsavtartalma miatt is érdemes hozzáadni.

  • És természetesen eper helyett is használhatod a kedvenc gyümölcsödet, vagy gyümölcs kombinációidat, például kiwit, mangót, barackot, vagy aminek épp szezonja van.

Epres-chia magos jégkrém

nyár,jégkrém,chia mag,recept,
Forrás: helloglow.co
Epres-chia magos jégkrém

Hozzávalók

  • 3 csészényi friss eper (szeletelve)
  • 1/4 csészényi cukormentes kókusztej
  • 1 ek. chia mag

Elkészítése

Egy turmixgépben keverd addig az epret és a kókusztejet, míg homogén nem lesz a keverék. Add hozzá a chia magot, és alacsony fokozaton keverd tovább, míg a magok el nem vegyülnek benne. Ezután öntsd formákba és hagyd minimum 8 órán keresztül a fagyasztóban.

Forrás: helloglow.co

Egészséges smoothie bowl receptek