9 tipikus futóbaki, amit kezdő futók a téli edzéskor elkövetnek

futni, edzés, Forrás: Getty Images/Pekic
Futópad és konditerem híján marad a kinti futás idén télen - ha eddig nem tetted, most itt az ideje rávenni magad. Viszont fontos, hogy rákészülj a téli szabadtéri futásokra - a következő bakikat pedig próbáld meg nem elkövetni!

Egyszer mindenki volt kezdő futó télen, ami valljuk be, közel sem olyan egyszerű (és élvezetes) dolog, mint a tavaszi vagy az őszi futások. De mozogni érdemes télen-nyáron, és ha már rávetted magad, nem árt kihozni belőle a maximumot. Ha odafigyelsz, hamar belejössz - persze főleg akkor, ha nem követsz el néhány klasszikus bakit!

Túlöltözöl

Fázós vagy, kint pedig igen hideg van, így hajlamos vagy mindent magadra aggatni, rétegeket rétegekre halmozni, esetleg egy vastag kabáttal megspékelni az outfitet. Pedig az az általános szabály, hogy úgy öltözz, mintha 10 fokkal melegebb lenne, mint a tényleges hőmérséklet. Lehet, hogy az elején még kellemes lesz a nagyon sok ruha, utána viszont csak hátráltat az edzésben és nagyon kényelmetlen lesz a dolog!

Láthatósági mellény

Láthatósági mellény

Láthatósági fényvisszaverő mellény Modern pántos fényvisszaverő mellény állítható méretben Alkalmas motorosoknak, futóknak is a jobb láthatóság érdekében Könnyen tisztítható, mosható Méret: Derék: 70-98cm Hossza: 38-50cm Pánt: 1*1.5m, 2*1.23m

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

1990 Ft

Alulöltözöl

Az sem jó megoldás, ha kevés ruhát veszel fel, mondván, úgyis kimelegeszel. 3 réteget érdemes viselni télen. A bőrhöz legközelebb eső ruha legyen olyan, ami jó légáteresztő, középen legyen olyan felső, ami melegít, végül fontos egy réteg olyan anyag, ami vékony, de véd a hidegtől és a széltől.

Eleinte nem lesz egyszerű megtalálni a tökéletes kombót, de ez csak gyakorlás és tapasztalat kérdése!

A cikk folytatásáért kattints!