Nem gondolnád, mi mindenre lehet jó egy teniszlabda: például horkolás ellen

alvás, alvási szokások, horkolás Forrás: Getty Images
Fogadjunk, ez még nem jutott eszedbe egy teniszlabdáról! Egy brit alvásszakértő viszont elárulta a tutit; miként lehet a hasznodra, ha a párod elviselhetetlenül húzza a lóbőrt. Nem, nem fejbe kell dobni vele!

Sokkal kevésbé vagyunk aktívak, jóval inger- és mozgásszegényebb életet élünk a koronavírus járvány miatt elrendelt korlátozások, a home office-olás következtében. Emiatt megváltoznak az alvási szokásaink is, fölös kilókat szedünk föl és sajnos egyre többen vannak azok is, akik hangosabban, intenzívebben horkolnak – fejtette ki nemrég Dr. Sophie Bostock a This Morning című brit talkshow-ban.

A problémán az edzés és a fogyás enyhíthet; ezek viszont időigényes dolgok, a hatás nem jelentkezik egyik napról a másikra. Létezik viszont egy kissé bizarr trükk, amit ajánlani tudok mindazoknak, akik gyors megoldást keresnek – bökte ki a doktornő a műsorban, aki azt is elárulta, ehhez csupán egy teniszlabdára lesz szükség.

„Ezt ugyanis ha belevarrod a páros pizsamafelső hátába, egyszerűen elejét veszed annak, hogy a párod a hátára forduljon. Azaz, ha meg is teszi, garantáltan vissza fog fordulni, mert iszonyatosan nyomni fogja a labda” – magyarázza a doktornő.

Tény, hanyatt fekve hajlamosak vagyunk jobban horkolni. Léteznek viszont ennél kicsit kevésbé durva módszerek, hogy megakadályozzuk a hátunkra fordulást.

Téged bosszant annyira a párod horkolása, hogy bevállalnád a labdás megoldást? Mit gondolsz?

Kíméletesebb horkolás elleni módszerekért lapozz bele a Galériába!