Táplálkozási trendek 2021-ben: hódít majd a funkcionális táplálkozás

étkezés, tápanyag, Forrás: Unsplash/ Roam In Color
2020 egy nagyon szokatlan év volt minden szempontól, így nem véletlen, hogy ez a táplálkozási trendekre is hatással van. Lássuk, mire számíthatunk 2021-ben!

2020 a legtöbb ember számára nehézséget és változást hozott szerte a világon, a mindennapi szokásaink és viselkedésünk is drámai módon megváltozott. Változtak a prioritásaink is: sokaknál a korábbi évekhez képest lényegesen nagyobb figyelmet kapott az egészségre és a jó közérzetre koncentrálás, a helyes táplálkozás. Ennek eredményeként megváltozott az étkezési és az egészségügyi kultúra is.

De vajon hogyan hat mindez 2021-re? A Healtline összeállításából kiderül, szakértők szerint melyek lesznek jövőre az irányvonalak a táplálkozás terén.

Funkcionális táplálkozás

Hippokratész egykor azt mondta: „Az étel legyen a te gyógyszered, a gyógyszer pedig a te ételed.” Bár ez az állítás ellentmondásos, a lényege ma igaznak bizonyul - fogyassz olyan ételeket, amelyek testileg és lelkileg is táplálnak.

A COVID-19 sok ember fizikai és szellemi jólétére gyakorolt ​​jelentős hatása miatt egyre nagyobb az érdeklődés az olyan ételek fogyasztása iránt, melyeknek azon túl, hogy táplálnak, az egészségre is nagyon pozitív hatással vannak, és egyre nagyobb figyelmet kapnak az összetevők is. A vírus ugyanis 2020-ban mindenkit emlékezetett arra, hogy az egészség átmeneti és bármikor megváltozhat.

Piackutatások szerint idén 50%-al nőtt a különféle táplálékkiegészítők fogyasztása, 2021-ben pedig ez a trend tovább folytatódik. A betegség kezelése helyett egyre fotosabb lesz a megelőzés, az, hogy olyan állapotban legyen a szervezet, amit nehezebben támadnak meg különféle betegségek.

Az alternatív gyógymódok 2021-ben várhatóan még népszerűbbek lesznek, és előtérbe kerülnek olyan gyógynövények, mint a bodza, az echinacea, az astragalus, a kurkuma és a gyömbér.