Száraz, érzékeny, viszket a bőröd és nem tudsz vele mit kezdeni? Mutatjuk a megoldást!

Borítókép: Száraz, érzékeny, viszket a bőröd és nem tudsz vele mit kezdeni? Mutatjuk a megoldást! Forrás: Getty Images
Tél végére még azoknak a bőre is szárazzá, érzékennyé válhat, akiknek egyébként semmi gondjuk nincs vele. Kint a hideg, a szél, bent pedig a lakás száraz levegője, a fűtés terheli extrém módon a bőrünket. Ha te is küzdesz ezzel a problémával, és már mindent kipróbáltál, de semmi sem segített a hiperszenzitív, viszkető bőrödön, összegyűjtöttük a leghatékonyabb módszereket, melyekhez a hozzávalók szinte minden háztartásban megtalálhatók.

A száraz, mindenre érzékenyen reagáló, viszkető bőr kezelésére szerencsére számos módszer létezik, de a legalapvetőbb, mely nélkül egyik sem működik, az bizony a megfelelő folyadékbevitel. Amiről télen még hajlamosabbak vagyunk megfeledkezni. Pedig ha egészséges, szép arcbőrt szeretnénk, akkor erre bizony – még ha nehéz is- oda kell figyelnünk. Igyunk vizet, frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket, gyógyteákat és azt is tartsuk észben, hogy ha kávézunk, a szervezetünkből a koffein által kihajtott vizet pótoljuk (minden csésze után egy pohárral). A belső hidratálás mellett pedig a vitamindús táplálkozás, az alvás minősége és mennyisége is pontosan ugyanennyire fontos.

A száraz bőr külsőleg kezeléséhez nem kell drága krémeket és szérumokat vásárolni, sok olyan természetes ápoló is a rendelkezésünkre áll, amelyek minden háztartásban megtalálhatók. Ezek nem tartalmaznak semmiféle káros anyagot, nem terhelik sem a bőrünket, sem a környezetet.

A galériában összegyűjtöttük azokat a természetes kozmetikumokat, melyek csodálatos hatással vannak a száraz, érzékeny, viszkető bőrre, helyreállítják a sérült bőr barrierjét, megfelelő hidratáltságát. Ráadásként pedig mutatunk pár szuper pakolást is!