Borítókép: Meg nem mondtad volna, hogy ők heten vegánok! Forrás: Getty Images - Éva Magazin kollázs

Meg nem mondtad volna, hogy ők heten vegánok!

Valamelyikőjük már hosszú évek óta folytat vegán életmódot és van köztük olyan is, aki időszakosan vonja meg magától az állati eredetű élelmet. 7 híresség, aki a növényi alapú táplálkozást választotta!

A vegán táplálkozás lényege, a minden nemű állati eredetű tápláléktól való tartózkodás.

A veganizmus, a vegetarianizmus egyik formája. Elkötelezett követői még az állatbőrből készült táskát, cipőt sem viselik. Selyemből, gyapjúból - vagyis állatokból, vagy állatokból nyert anyagból- készült ruhaneműt sem hordanak. A vegánság elhatározás kérdése, egy határozott döntés eredménye, melynek egyik alappillére a tudatos táplálkozás. Sokan etikai, mások környezetvédelmi vagy éppenséggel egészségügyi megfontolásból döntenek a vegán élet mellett.

Az 1944-ben létrejött első vegán társaságot Donald Watson alapította, mely ismertséget szélesebb körben az 1960-as évekbe szerzett magának. A vegán táplálkozás nem engedi meg a tojást, a tejtermékeket, tejet, a sajtot és a sajtból készült termékeket sem. A szigorú vegán életmódba még a méz sem kerülhet be.

Élettani hatása igen jelentős, ezt számos kutatás bizonyítja ma már. A modern világ népbetegségeinek leküzdésben hatékonyan segít. Szív- és érrendszeri problémák, daganatok, az elhízás, a kialakult cukorbetegség ellen vagy megelőzésében remek táplálkozási forma, nem is beszélve az általa megtanult tudatosságról és rendszeres testmozgásról, mely óhatatlan velejárója lesz az egészséges közérzet fenntartásának.

Számos híresség is ezt az életmódot választotta, galériánkban őket találjátok meg: