maszk, hőség Forrás: Pixabay

Biztonság vs. kényelem: hogyan hordd a maszkodat nyári melegben

Először is szögezzünk le két teljesen triviális dolgot: 1. Maszkot kellene hordanod. 2. Előbb-utóbb rettentően meleg lesz.

A két mondat igazságtartamával mindenki tisztában van, a probléma csak az, hogy kánikulában maszkot hordani igazi szenvedés. A maszkok átáznak az izzadtságtól, büdösek lesznek, nem lehet bennük levegőt venni, és ezektől szélsőséges esetben akár hőgutát is kaphatunk.

„Igenis ki kell mondani, hogy a maszkok szinte elviselhetetlenek nagy melegben – nyilatkozta a Refinery29-nek Dr. Nate Favini, a Forward, egy online ügyeletes orvosi szolgáltatás vezető medikusa – Idegesítőek, és nem kell úgy tennünk, mintha nem lennének azok. Én ezzel kapcsolatban empatikus vagyok, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem lenne létfontosságú a maszkviselés.”

Ugyanis az a helyzet, hogy a maszkok működnek. Gátolják a koronavírus átadását, ezzel akadályozzák a terjedést, tehát tulajdonképpen életeket mentenek. Még csak most kezdődik a második hullám, napról napra több fertőzött van a világon, úgyhogy a jelenlegi helyzetben fontosabb a maszkviselés, mint eddig bármikor.

Amíg nincs egy hatékony ellenoltásunk, a széleskörű maszkviselés a védekezés legjobb módja.

Viszont amikor meleg, fülledt az idő, a nedves levegő, amit kilélegzünk bennragad a maszkban, és ez igazán fullasztó tud lenni. Hogy oldjuk fel ezt az ellentétet? Hogyan lehetünk egyszerre biztonságban és kényelemben? Nem könnyű erre egyértelmű választ adni. A refinery29 összegyűjtötte különböző doktorok legjobb tippjeit azért, hogy a melegben is teljesíteni tudjuk a polgári kötelességünket: vagyis, hogy az időjárástól függetlenül hordjunk maszkot.

A négy leghatásosabb tippért kattints a galériánkra!