alvás Forrás: Burst on Pexels

Kipróbáltam: tényleg jobbat lehet aludni, ha hűvös van a hálószobában?

Vajon valóban van összefüggés a szoba hőmérséklete, és az alvás minősége között? Most már biztosan kijelenthetem, hogy igen!

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én utálok fázni. Nem tartom magam különösebben fázós típusnak, de onnantól kezdve, hogy beköszönt az ősz, mindig jéghidegek a kezeim-lábaim, és rögtön megérzem, ha a lakásban 23°C alá esik a hőmérséklet. Ami nem is lenne gond, ha a férjem nem volna szöges ellentétem. Ő inkább felvesz egy pulcsit és betakarózik, de azt vallja, hogy nem érdemes nagyon befűteni, mert ha mozogsz, úgysem érzed meg, hogy hűvösebb van. Gondolhatod, hányszor egyezkedtünk már azon, hány fokra rakjuk a termosztátot!

Korábban olyan lakásban laktunk, ahol hiába vettük le a fűtést, mindig borzasztóan meleg volt (ezt még én is így gondolom), mert a szomszédok folyton fűtöttek, hiszen a végén úgyis mindenki ugyanannyit fizetett a mérőórák hiányában. Aztán pár hónapja elköltöztünk, az új helyen pedig már teljesen ránk van bízva, hogy hány fokot szeretnénk. A férjem egyetlen dologhoz ragaszkodott: a hálószobában nem lehet éjszaka meleg, mert csak hűvösben lehet jót aludni. Na ez az, amivel akkor nem tudtam egyetérteni (mégis kinek jó az, ha kitakarózik éjszaka, és lefagy a lába?), de annyira erősködött, hogy nem tudtam lebeszélni róla. Gondoltam, legalább letesztelem, tényleg 19 °C-ban lehet-e a legjobbakat aludni - és kicsit reménykedtem abban, hogy nem lesz igaza.

Azon túl, hogy leveszed a fűtést, van még pár hatékony tipp a pihentető alvásért!