Futni esőben? Naná! De készülj fel erre a 6 szintre a hullámvasúton!

futni,esőben, Forrás: Unsplash/lucas Favre
Az idei április kissé szeszélyesebbre sikerült, mint vártuk, de ne hagyd, hogy ez tönkre vágja a futókedvedet. Ha te sem riadsz vissza az esőben futástól, akkor a következő vicces összeállításunk neked szól! A Runner's World cikke.

Ha csakis akkor futnánk, amikor minden, de tényleg minden körülmény ideális, akkor igencsak megcsappanna az évi edzésnapok száma. Megértjük, hogy kezdőként, vagy viszonylag kezdőként nincs nagy kedved esőben futni, de hidd el, ezt is csak elkezdeni nehéz - semmivel sem rosszabb, mint télen, igazán hidegben nekiindulni.

Korábban adtunk már tippeket arra, hogyan szeretheted meg az esőben futást:

Most viszont egy vicces összeállítással mutatnánk be azokat a szinteket, amiken mindenki átesik, aki esőben indul neki. Ezek nagy része kikerülhetetlen, ám hidd el, szuper érzés rájönni, hogy a hó, a jég, az eső és a kánikula sem lehet akadály, ha futásról van szó!

1.szint - Nem is olyan vészes!

Ha csak nem akkor indulsz el futni, amikor özönvízszerű eső szakad, először biztosan azt gondolod: "Miért is hezitáltam a futással, hiszen nem is esik annyira?!"

2. Belekezdett az eső, vagy én izzadok piszkosul?

10 vagy 15 perc futás után észreveszed pár kulcsfontosságú területen, mondjuk a fejen, a vállakon, a combon, hogy borzasztóan vizes minden - majd lenézel a ruháidra, és látsz még pár négyzetcenti száraz területet. Ilyenkor biztosan arra gondolsz: "Végül is nem is olyan rossz!"

3. Az első gigatócsa

Mostanra a ruhád már csurom víz, de legalább a cipőd viszonylag száraz - persze csak addig, amíg el nem jutsz az első tócsáig, ami inkább hasonlít egy kis kerti tóra a járda közepén. Mellette mindkét oldalon mocsaras, füves iszap - nagyon nincs más választásod, mint hogy végigfuss rajta.