Futás szülés után – az utolsó simítások, mielőtt futócipőt húzok, amit már nagyon várok!

futás futás terhesen
Mert szülés után a futás újrakezdése egy sokkal összetettebb feladat, mint gondolnánk...

Épp ma kéthónapos a kislányom, így hamarosan újra rajthoz állhatok, de addig van pár dolog, amit meg kell tenni, hogy a futás újrakezdése ne sérülésekhez vezessen, és ne okozzon maradandó problémákat sem.

Szűk 4 hónapja futottam utoljára, bár az inkább már csak sétába tűzdelt kocogás volt, mindenesetre megörökítettem a nagy pillanatot:

Korábban részletesen írtam arról, hogy közvetlenül szülés után milyen típusú gyakorlatokat kezdtem el a regeneráció érdekében, és arról is, hogy szakemberek szerint mikor lehet elkezdeni futni, hogy ne okozzon későbbi problémákat, erről itt olvashatsz:

A 3. hét letelte után egyre több kismedence-erősítő és hasizom-regeneráló gyakorlatot illesztettem be (pl. oldalfekvésben lábemelés, miközben a köldököt be- és felhúzzuk), még többet sétáltam, és a spinningen is rendszeresítettem a laza tekeréseket. De mivel még a 6 hetes pihenőidőszak tartott, ezek nagyon könnyedek és rövidek voltak. Aztán a 6 hetes kontroll után, ahol az orvosom mindent rendben és helyreállva talált (még mindig nagyon hálás vagyok Pop Andrea doktornőnek és Bakóné Gottfried Anikó szülésznőnek, akiknek köszönhetően a nehézségek ellenére is csodás élményként él bennem a szülés – még akkor is, ha nem felejtettem el azt a pokoli fájdalmat, amivel jár – és mert sérülésmentesen megúsztam), eggyel nagyobb fokozatra kapcsoltam:

  • A gátizomtorna és kismedence erősítő feladatok mellé beiktattam néhány hagyományos kar- és hátizomerősítést

A cikk folytatásért kattints IDE!