Tedd parkolópályára a sima liszteket - mutatunk szuper alternatívákat helyettük!

liszt, lisztek, Forrás: Unsplash/ Jeremiah Lazo
A liszt a konyhánk egyik alappillére, ám ideje elszakadni attól a gondolattól, hogy csak a klasszikus, hétköznapi, fehér búzaliszt használható a klasszikus ételekbe.

A sima búzaliszt helyett már egy ideje teljes kiőrlésű lisztet használsz, netán felesben próbálkozol? A tönkölyliszt ízét nem kedveled, a zabliszt és a rizsliszt nem a te világod? Pedig érdemes időről időre új dolgokkal próbálkozni, mert bizony nem csak a fogyást segíti, ha sima búzaliszt helyett mondjuk csicseriborsólisztet használsz, de a valódi tápanyagtartalom is jóval magasabb lesz.

Persze nem mindegy, mit mivel sütsz - érdemes ismerkedni, tapasztalni, kísérletezni, ha lisztekről van szó - mutatunk pár alternatívát, amik egytől egyik nagyon egészségesek. Két dietetikus, Jackie Newgent, a The Clean & Simple Diabetes Cookbook írója, és Abbie Gellman New York-i séf tanácsai következnek!